Hayvanlar - Çevre Labradoodle köpek cinsi hakkında merak edilenler! Labradoodle köpeğinin özellikleri
Paylaş
Labradoodle köpek cinsi hakkında merak edilenler! Labradoodle köpeğinin özellikleri

Labradoodle cinsi köpekler, sevimli tavırları ve yumuşacık tüyleriyle ailelerin vazgeçilmezi haline geldi. Herkesle iyi anlaşma gibi bir yeteneği olan Labradoodle'lar, zekaları sayesinde herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte Labradoodle cinsi köpekler hakkında merak edilenler

Kıvırcık tüyleriyle adeta bir oyuncak ayıya benzetilen Labradoodle cinsi köpekler, adından da anlaşılacağı gibi, Labrador ve Poodle cinslerinin çiftleşmesinden meydana geliyor.

Haberin Devamı

Labradoodle köpek ırkı, 30 yıl önce laboratuvar ortamında Wally Conron tarafından üretildi. Üretilmesindeki amaç ise özellikle görme engelliler için rehber köpek olarak eğitilmeye yatkın bir köpek ortaya çıkarmaktı.

Avustralya Kraliyet Rehber Köpekler Birliği’nde köpek yetiştiricisi olarak görev yapan Wally Conron, Labradoodle cinsini 1989 yılında yaratmıştı.

Gözleri görmeyen bir kadına rehber köpek yetiştirmek isteyen Conron, kadının eşinin köpek kılına alerjisi olması nedeniyle bu yolu bulmuştu.

Posta

Labradoodle ırkının özellikleri

  • Labradoodle cinsleri, eğitilmeye istekli ve akıllıdır. Ayrıca sahiplerini memnun etmeyi çok severler. Her eğitimden sonra onları ödüllendirmek, eğitimi için daha fazla istek duymasını sağlayacaktır.
  • Labradoodle'lar için çitle çevrilmiş bahçe her zaman daha iyidir. Ancak eğitildiğinde apartman hayatına da uygun bir köpek haline gelebilirler.
  • Labradoodle'ların tüyleri, hemen her gün tımarlanmalıdır.