Gündem Lapa lapa kar İstanbul'a yaklaşıyor

Lapa lapa kar İstanbul'a yaklaşıyor

Paylaş
Lapa lapa kar İstanbul'a yaklaşıyor

Lapa lapa kar İstanbul'a yaklaşıyor

Tekirdağ, Çorlu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde kar yağışı başladı. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipi şeklinde yağan kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Kar yağışının öğleden sonra İstanbul'un büyük bölümünde etkisini göstermesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırdı. Hava sıcaklığının 1 dereye kadar düştüğü şehirde şiddetli rüzgar ve kar yağışının artması bekleniyor. Tekirdağ'da geçtiğimiz hafta sona eren kar yağışı sabah saatlerinde yeniden başladı. Öğle saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı 1 dereceye kadar düştü. Kar yağışı günlük hayatı da olumsuz etkiledi. Karayolları, İl Özel İdaresi ve Tekirdağ Belediyesi etkili kar yağışı nedeniyle yollarda tuzlama çalışmalarına başladı. Trafik ekipleri etkisini attıracak olan yağışlar nedeniyle sürücülerin zincir bulundurmalarını istedi. Tekirdağ şehir merkezi ve tüm ilçelerinde görülen kar yağışının etkisini arttırması bekleniyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı gece yarına kadar devam edecek.

Haberin Devamı

KAR, ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA ULAŞIMI DURDURDU

Öte yandan Çanakkale'de beklenen kar yağışı kendini gösterdi. Tipi şeklindeki yağış nedeniyle görüş mesafesinin 1 milin altına düştüğü Çanakkale Boğazı tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Çanakkale ve çevresinde beklenen kar yağışı saat 09.30 itibariyle kendini gösterdi. Özellikle Lapseki, Biga ve Yenice'de ilçelerinde tipi şeklindeki kar yağışı tipi şeklinde etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesi 1 milin altına düştü. Bu durum üzerine Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS), 09.37 itibariyle Ege'den Marmara yönüne boğazın tek yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldığını bildirdi. Boğazlar Tüzüğü gereği, Marmara'dan Ege'ye geçiş yapmak isteyen gemilere ise pilot alma zorunluluğu olduğu telsizle bildirildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Çanakkale ve çevresinde gün boyu etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Çanakale'deki yoğun kar yağışı nedeniyle Gelibolu-Lapseki ve Kepez-Eceabat arabavapuru seferleririnin de durduğu bildirildi

KARDA KAYAN KAMYON DEVRİLDİ

Bolu'da, karla kaplı yolda kayan kamyon orta refüje çarparak devrildi. Kamyon sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Kaza saat 10.00 sıralarında, D-100 Karayolu Dağkent Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul'dan Ankara istikametine gitmekte olan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 FJU 17 plakalı yem yüklü kamyon, sürücüsünün karlı kaplı yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak devrildi. Kamyon sürücüsü kazayı yara almadan atlatırken, yoldan geçen sürücüler polise ihbarda bulundu. Trafik tek şeritten kontrollü olarak verilirken, kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

DHA