Yemek Laz böreği tarifi: Laz böreği nasıl yapılır?

Laz böreği tarifi: Laz böreği nasıl yapılır?

Paylaş
Laz böreği tarifi: Laz böreği nasıl yapılır?

Yöresel tatlıların en güzellerinden bir tanesi desek haksızlık etmemiş oluruz. Laz böreği tarifi bağımlılık yapacak bir tarif. İster beş çaylarının yanına isterseniz misafirlerinize ikramlık olarak sunabileceğiniz, yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği Laz böreği tarifi evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize yapmak için Laz böreği tarifi arıyor yada Laz böreği nasıl yapılıyor merak ediyorsanız "Laz böreği tarifi, Laz böreği nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Yöresel lezzetleri seviyorsanız ve daha önce Laz böreği tarifi ile karşılaşmadıysanız, oldukça farklı bir tadı olan Laz böreğine bayılacaksınız. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Laz böreği tarifi için "Laz böreği tarifi, Laz böreği nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Laz böreği tarifi

Laz böreği malzemeleri

- 8 yufka

- 1 litre süt

- 2 yumurta

- 2 çorba kaşığı un

- 3 çorba kaşığı mısır nişastası

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- Yarım çay kaşığı karabiber

Laz böreği şerbeti için:

- 4 bardak toz şeker

- 4 su bardak su

- Çeyrek limon suyu

Laz böreği üzeri için:

- 250 gram tuzsuz tereyağ

- Antep fıstığı (isteğe bağlı)

Laz böreği yapılışı

Süt, yumurta, un nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Ocağı yakmadan önce iyice karıştırın. Karıştırıldıktan sonra ocağı yakın ve muhallebiyi pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. Soğutmaya bırakın. Başka bir tencerede şerbeti yapmak için 4 su bardağı su ve 4 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Şeker eriyince ocağın altını daha çok açın. Kıyam almaya başlayana kadar karıştırın. Kıvam alınca içerisine limonu ekleyin. Daha sonra ılınması için kenara alın. Yufkayı bir tepsiye açın. Her katta her yere muhallebi gelecek şekilde yayın. Yufkaların kenarlarını sıkı bir şekilde kapattığınızdan emin olun. Yufkalar bittiğinde bir kapta tereyağı eritip böreğin her yerine gelecek şekilde üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Böreği fırından aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve daha sonra ılık şerbeti üzerine ekleyin. Servis ederken fıstığı ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı