Türkiye (Son Dakika) 'Laz Ziya'nın abisi kalacak yer bulamıyor

'Laz Ziya'nın abisi kalacak yer bulamıyor

Paylaş
'Laz Ziya'nın abisi kalacak yer bulamıyor

İstanbul'da ABD'li Sarai Sierra'yı öldüren ve ömür boyu hapis cezası alan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya Tasalı'nın Karabük'te yaşayan işsiz ağabeyi 52 yaşındaki Hamdi Tasalı'nın, barınacak yeri olmadığı gerekçesiyle caddenin kenarına yaptığı kulübe zabıta ekiplerince kaldırıldı

Hamdi Tasalı, Kemal Güneş Caddesi ile İnönü Caddesi'nin birleştiği yeşillik alanda dün ahşap kulübe kurarak geceyi burada geçirdi. Sabah, zabıta ekipleri kulübeyi kaldırdı. Kalacak yeri olmadığını söyleyen ve hakkında cezai işlem uygulanmayan Tasalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yönlendirildi.

Gazetecilere açıklama yapan Hamdi Tasalı, uyuşturucu satıcılığından cezaevinde yattığını, çıktıktan sonra da kalacak yer bulamadığı için sokaklarda yatmaya başladığını söyledi. Kardeşi cinayet işledikten sonra bütün dünyanın ayağa kalktığını belirten Tasalı, şöyle konuştu:

"İlle ben de mi birisini öldürmek zorundayım? Cezaevine mi gireyim, dağa mı çıkayım? Karabük’te yetkilileri arıyorum, bulamıyorum. Benim ne yapmam gerekiyor? Barınacak, kalacak, karnımı doyuracak, normal insanlar gibi yaşayacağım bir yer istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Kardeşim müebbet aldı. Neyin ne olduğu belli değil. Devlet mi vurdu o da belli değil. Sokakta yatarız, zabıta gelir kaldırır. Dere kenarında gideriz, su işleri gelir kaldırır. Yola gideriz, Karayolları gelir kaldırır. Tek bir çare kaldı, PKK'ya katılmak."

Hamdi Tasalı, 2-3 gün içinde Ankara'ya ABD Başkonsolosluğu'na yürüyeceğini belirterek, "Belki onlar derdime bir çare bulurlar" diye konuştu.

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA)

Haberin Devamı