Sağlık Lazer epilasyon hamilelikte sakıncalı

Lazer epilasyon hamilelikte sakıncalı

Paylaş
Lazer epilasyon hamilelikte sakıncalı

Hamilelere lazer epilasyon önerilmediğini belirten Dermatolog Pınar Kulluk, başlanmış bir lazer tedavisi varsa ve hamilelik bu süreçte oluştuysa uygulamanın hamilelik sonrasına ertelenmesi gerektiğini söyledi

Lazer epilasyonun iyi araştırılıp, uzman kişilere yaptırılmasının önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Kulluk, hamilelikte lazer uygulamalarının sakıncalı olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dr. Kulluk, “Hamilelerde lazer uygulamasıyla ilgili araştırmalar etik açıdan çok uygun olmadığı için yapılamamaktadır. Ancak hamileliğin ilk 3 ayında lazer epilasyon önerilmemektedir. Sonraki aylarda da annenin, bebeğine zarar gelebileceği endişesi, lazer yaptırırken bebeğin hareketlenmesi ve hafif ağrının anneyi rahatsız etmesi gibi durumlar söz konusu olabileceği için tavsiye edilmemektedir.

HAMİLELİK SONRASINA ERTELENMELİ

Başlanmış bir lazer epilasyon tedavisi varsa ve hamilelik bu süreçte oluştuysa tedavinin hamilelik sonrasına ertelenmesi gerekmektedir” dedi.

Soğuk mevsimlerin lazer epilasyon için en doğru zaman olduğunu vurgulayan Dr. Kulluk, “Fakat lazer epilasyona başlamadan önce iyi bilgi sahibi olmak şart.

Haberin Devamı

Artık her köşe başında bir lazer merkezi görmeye başladık, hatta internet kampanyalarıyla çok uygun fiyatlarla bile satın almak mümkün. Ancak uzman olmayan kişilere işlem yaptırmaktan kaçınılmalı. İyi araştırılmadan yaptırılan epilasyon işlemi, paranızın çöpe gitmesine neden olurken, sağlığınızı da tehdit edebiliyor” uyarısında bulundu.

'LAZER İÇ ORGANLARI ETKİLEMEZ'

Lazer epilasyonun ciddi zararlara yol açmadığını söyleyen Dr. Kulluk, “Ancak uygulama esnasında ve sonrasında bir takım olumsuz etkiler görülebilir. Uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre 1 saat ile birkaç gün arasında kızarıklık oluşabilir. Deride kaşıntı, yanma, şişme gibi etkiler de 3-4 gün sonra geçer” dedi.

Lazerin etki alanının cilt ile sınırlı olduğunu belirten Kulluk, “Lazer enerjisi cilt altına inmediği için iç organlar, rahim ve yumurtalıklara zararı dokunmaz, kısırlık veya diğer iç hastalıklarına sebep olmaz“ diye konuştu.