Siyaset LDP'de 1 Kasım'a sürpriz aday!
Paylaş
LDP'de 1 Kasım'a sürpriz aday!

Sevan Nişanyan, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde Liberal Demokrat Parti'den (LDP) milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu

LDP Genel Sekreter Yardımcısı Tarık Beyhan’ın iletişim kurduğu Sevan Nişanyan, 17 Eylül günü milletvekilliği için resmen başvurdu.

Haberin Devamı

Başvuruyu Agos gazetesine değerlendiren Beyhan, Nişanyan’ın özellikle ifade özgürlüğü konusunda Türkiye için önemli olduğunu ifade etti: “Sevan Nişanyan’ın Türkiye’ye kattığı etimolojik, mimari, kültürel değerlerin haddi hesabı yok ancak biz onun bugün en çok ifade özgürlüğü konusunda önemli olduğuna inanıyoruz. Şu anda hapiste olmasının sebebi, ifade özgürlüğünün ihlalinden de kaynaklanıyor. Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri ifade özgürlüğü. Nişanyan, tartıştığı birini kırdığını düşündüğünde gerektiğinde ondan özür dileyebilen biri. Liberalizmin önemli iki kriteri de ifade özgürlüğü ve hoşgörü. Nişanyan’da da her ikisi mevcut. O yüzden hem bizim hem de Türkiye için çok önemli biri olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan Türkiye’de Türk Dil Kurumu diye bir kurum var, Nişanyan kısa sürede kurumun 100 yılda veremediği katkıyı verdi.”

Nişanyan'ın kendi isteği doğrultusunda büyük bir ihtimalle Aydın'dan aday olacağı öğrenildi.

Agos

Haberin Devamı