Bilim - Teknoloji Lego değil; bilgisayar!
Paylaş
Lego değil; bilgisayar!

İlk bakışta onu bir Lego seti sanabilirsiniz... Ama o aslında, çok özel bir bilgisayar!

OLPC (One-Laptop-Per-Child) programını hatırlayanlar olacaktır. Gelişmekte olan ülkeler için hazırlanan, kendine özgü tasarımı olan, dokunmatik bir tableti herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefleyen bu projeye, şimdi farklı bir yaklaşım daha eklendi. One Education firması, Google'ın Project Ara çözümüne de benzeyen bir konsept ile bu programa dahil olabilir.

OPLC programının gönüllü partnerleri arasında bulunan Inks, Bits & Pixels tarafından geçilen fotoğrafta, batarya modülü, kamera, işlemci ve bağlantı modülünden oluşan, tak çıkar bir cihazın arkadan görüntüsü yer almakta.

One Education firmasından Paul Cotton, ürünün üzerinde bir yıldan fazla bir süredir çalışıldığını ve resmi açıklamanın da iki hafta içinde yapılacağını açıkladı. OLPC projesinin geçmişi 2005 yılına kadar uzanıyor ve şimdiye kadar XO-1'den XO-4'e kadar dört farklı modelin yaklaşık 200 dolardan başlayan fiyatlar ile piyasaya çıkmasına vesile oldu. XO-Infinity'nin de aynı yaklaşım ile ucuz, dayanıklı ve kolay tamir edilebilir bir platform olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Legolarla yaratılan ünlü karakterler

Kaynak: CHIP Online