Spor Leverkusen zirveyi bırakmıyor

Leverkusen zirveyi bırakmıyor

Paylaş
Leverkusen zirveyi bırakmıyor

Bundesliga'nın 20. hafta karşılaşmaları sonunda Bayer Leverkusen liderliğini sürdürüyor

Freiburg’u 3-1 yenen Bayer Leverkusen’in gollerini, 36. dakikada Stefan Kiessling, 37. dakikada İsviçre Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Eren Derdiyok ve 40. dakikada Sami Hyypiae atarken, Freiburg’un tek golü ise Felix Bastians’tan geldi.

Bayer Leverkusen böylelikle puanını 44’e yükseltti ve en yakın takipçisi Bayern Münih ile arasındaki 2 puanlık farkı korumuş oldu.

Bayern Münih, sahasında Mainz 05’i 3-0 yenerek, ligde üst üste 7. galibiyetini aldı. Milli futbolcu Hamit Altıntop’un yedekler arasında yer aldığı karşılaşmada, Bayern Münih’in gollerini 58. dakikada Daniel van Buyten, 75. dakikada Mario Gomez ve 86. dakikada Arjen Robben kaydetti.

Stuttgart’a 4-1 mağlup olan Borussia Dortmund, ligde 12 maçtan sonra ilk yenilgisini aldı. Karşılaşmada 90 dakika oynayan milli futbolcu Nuri Şahin, maçta sarı kart görürken, Stuttgart’ın Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Serdar Taşçı da 90 dakika boyunca forma giydi.

Borussia Dortmund puan cetvelinde 36 puanla 4. sırada kalırken, Stuttgart, teknik direktör Christian Gross ile üst üste 4. galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü ve 25 puanla 10. sıraya yükseldi.

GOL KRALLIĞI

Bundesliga’daki gol krallığı yarışında 13 gol ile Bayer Leverkusenli Stefan Kiessling birinci sırada yer alırken, 11 golü bulunan Schalke’nin oyuncusu Kuranya ikinci, 10 gol atan Borussia Dortmundlu Lucas Barrios üçüncü sırada yarışı sürdürüyor.

20. HAFTA SONUÇLARI

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen: 4-3
Eintracht Frankfurt - FC Köln: 1-2
Hertha Berlin - Bochum: 0-0
Bayern Münih - Mainz 05: 3-0
Hannover 96 - Nürnberg: 1-3
Schalke 04 - Hoffenheim: 2-0
Stuttgart - Borussia Dortmund: 4-1
Bayer Leverkusen - Freiburg: 3-1

21. HAFTANIN PROGRAMI

Werder Bremen - Hertha Berlin
Wolfsburg - Bayern Münih
Köln - Hamburg
Freiburg - Schalke 04
Bochum - Bayer Leverkusen
Hoffenheim - Hannover
Nürnberg - Stuttgart
Mainz 05 - Borussia M’gladbach
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt

2

Haberin Devamı