Gündem Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir POSTA’ya konuştu!

Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir POSTA’ya konuştu!

Paylaş
Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir POSTA’ya konuştu!

Tüm Türkiye, Ağrı’da kaybolan ve kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir’e ağlamıştı. Türkiye’nin konuştuğu bu acı olayla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Leyla’nın ölümüyle ilgili olarak minik kızın babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir tutuklandı. Bu gelişmenin ardından Leyla Aydemir’in babası POSTA.com.tr’ye konuştu

POSTA.COM.TR

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Minik Leyla'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AMCASININ OĞLUNUN TUTUKLANMASINA İLK YORUM

Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir de, hem Leyla’yı arama çalışmaları hem de adli süreçle ilgili POSTA.com.tr’ye çok önemli açıklamalarda bulundu. Haberi kendisinin de yeni aldığını belirten Nihat Aydemir, "Siyasi paylaşımlarından ötürü mü, öldürme meselesi yüzünden mi tutuklandığını bilmiyoruz. Avukatımız aracılığıyla bilgi almaya çalışıyoruz" dedi.

“15 GÜN BOYUNCA EVLERİ NEDEN ARAMADILAR?”

Minik Leyla’nın babası Nihat Aydemir şöyle devam etti: “Henüz daha yetkililerle görüşemedim. Artık hiçbir şeyi kafam almıyor. Eğer şayet tutuklanan kuzeni bu olayı yapmışsa 15 gün boyunca neden evleri aramadılar? Biz güvenlik yetkililerine evlerin aranması konusunda talebimizi ilettik ancak, hukuken buna haklarının olmadığını söylediler. Eğer 15 gün önce evler aransaydı benim kızım belki de sağ kurtulacaktı. Şu an perişan haldeyim” dedi.

HANGİ DURUMLARDA EV ARAMASI YAPILABİLİR?

Leyla Aydemir'in babasının 'neden evleri aramadılar?' çıkışının ardından hukuki olarak bunun nasıl bir karşılığı olduğu merak edildi.

İşte hukukçuların bu olaya bakış açısı:

Ana kural olarak yazılı emir gerekse de ev ve iş yerleri aramaları için bazı durumlarda arama izni olmadan da arama yapılabilir. Bunun için de bazı koşullar gerekir. Mesel hakkında yakalama emri olan birisi olabilir veya hakkında tutuklama emri olmuş biri ya da hüküm giymiş biri olabilir. Yakalanması için oturmuş olduğu eve ya da çalıştığı iş yerine arama emri olmaksızın girilebilir. Ancak iş yerini ayırmak gerekiyor. Başkasının iş yeri değil kendi iş yerinden bahsediyoruz. Başkasının iş yerine girilmesi için de ayrı bir izin gerekmektedir. Bazı durumlarda şüpheli olmayan ya da sanık olmayan kişilerin evlerinin aranması gerekebilir. Çünkü şüpheli olmasalar dahi herhangi bir şüphelinin evinde saklandığı veya onun eşyalarını veya suç delillerini sakladığı iddiası olabilir bur durumlarda da şüphelinin evi olmasa da arama emri çıkarabilir ancak bunun için mutlaka hakim kararının olması ve aramanın sebebi mutlaka belirtilerek arama yapılabilir. Hakim kararı olmadan arama yapılabilmesi mümkün değildir.