Lezzetli pilav yapmanın sırları ve pilav yaparken sıkça olan sorunlara çözümler

Birçok yemeğin yanına yakışan pilavı tam kıvamında tutturmak bilgi ve ustalık gerektirir. Pilav yaparken bir türlü tutturamıyorsanız muhakkak gözden kaçırdığınız bazı detaylar vardır. "Pilavım neden lapa oluyor?", "Pilavın tane tane olması için ne yapılmalı?" gibi sorulara cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Lezzetli pilav yapmanın sırrı...

14 Ocak 2022, Cuma 15:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
PİRİNÇ SEÇİMİ

PİRİNÇ SEÇİMİ

Lezzeti pilavlar yaparken şeçmiş olduğunuz pirincin cinsi çok önemli. Her pirinçten lezzetli pilavlar olmaz. 

Pilavın tane tane olmasını isteyenler baldo pirinç tercih etmelidir.


PİRİNCİ ÖNCEDEN ISLATIN

PİRİNCİ ÖNCEDEN ISLATIN

Pilava başlamadan önce pirinci ılık suda iyice ovalayarak yıkayın. Daha sonra da elinizin dayanabileceği sıcaklıktaki suyla pirinçleri ıslatın ve en az yarım saat en çok 3 saat suda bekletin.


TENCERE SEÇİMİ

TENCERE SEÇİMİ

Güzel pilav yapmanın en önemli adımı doğru tencere seçmektir. Pilav, karnıyarık tencereleri pilav yapmak için doğru tercih. 

Çelik tencere de yapılacaksa tencere iyice ısınmadan pilavı yapmaya başlamayın.

Granit veya seramik tencerede pilav yapmak hem kolay hem de daha lezzetli olmasını sağlar.

YAĞ SEÇİMİ

Pilav yaparken yağ seçimi damak zevkine göre değişmekle birlikte püf noktası arasında yer alan kısmı 1'e 1 ölçüde ayçiçek yağı ve tereyağı kullanmaktır. 

Lezzetli pilavın sırrı yağıdır. Çok yağlı olursa kötü olur ama az yağlı olursa da lezzetli olmaz. 


ŞEHRİYE EKLENECEKSE

ŞEHRİYE EKLENECEKSE

Şehriyeli pilavı daha çok seviyorsanız, tencereye koyulan yağ kızdıktan sonra şehriyeleri ekleyin. 

Şehriyeler kavrulurken bol bol karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylece şehriyelerin her yeri eşit kavrulmuş olacaktır. 

Şehriyeleri kavururken iyice koyulaşmasını beklemeyin. Çünkü pirinçleri kavururken de şehriyeler yine kavrulmaya devam edecek.


KAYNAR SU

KAYNAR SU

Lezzetli pilav yapmanın bir sırrı da kaynar su eklemektir. Kavrulan pirinçlerin üstüne kaynar su eklerseniz pirinçlerin daha çabuk şişip daha tane tane olmasını sağlar. Eğer et veya tavuk suyu ekleyecekseniz kaynar suyla karıştırarak ekleyin.

TUZ VE BULYON

Et suyu yerine bulyon ekleyerek yapacaksanız kaynar su ekledikten sonra elinizle bulyonu parçalayarak pilavın her yerine dağıtın. 

Üzerine pilav ölçünüze ve damak zevkinize göre tuz ekleyin.

Tercihe göre karabiber de ekleyebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına karabiberli pilav çok yakışıyor. 


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Ocak 2022)