Gündem LGS nakil başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

LGS nakil başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

Paylaş
LGS nakil başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

Soru ve cevaplar, sınav sonucu derken pazartesi günü LGS tercih sonuçları açıklandı. Kimileri hüsrana uğradı kimileri de sonuçlardan gayet memnundu. İstedikleri okullara yerleşemeyenler şimdi nakil için başvurularda bulunacaklar. Şimdi kafalardaki soru ise: LGS nakil başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?

LGS nakil başvuru işlemleri ne zaman başlayacak? Pazartesi günü LGS tercih sonuçlarının ardından bu soru gündem oldu. Yerleştirildikleri okulu beğenmeyen öğrenciler, nakil için başvuruda bulunacak. Bu yüzden bu konu büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME VE NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak. İlk nakil başvuruları 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos 2018. İkinci nakil başvuruları 13 Ağustos-17 Ağustos arasında yapılıyor. İkinci nakil başvuru sonuçları, 19 Ağustos 2018 tarihinde yapılıyor. Üçüncü nakil başvuruları 27 Ağustos - 31 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılıyor, 3 Eylül 2018 tarihinde sonuçlar açıklanıyor. Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 Eylül - 6 Eylül arasında yapılıyor, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanıyor.

Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak.

Haberin Devamı