Gündem LGS ne zaman? LGS'ye kaç gün kaldı?

LGS ne zaman? LGS'ye kaç gün kaldı?

Paylaş
LGS ne zaman? LGS'ye kaç gün kaldı?

Eski adı TEOG yeni adı LGS... Milyonlarca 8. sınıf öğrencisi geleceğini belirleyecek olan LGS sınavına girecek. Yüz binlerce öğrenci şimdi sınav tarihine kilitlenmiş vaziyette. İşte kritik tarih...

Liselere Geçiş Sınav (LGS) için 8. sınıf öğrencileri bu sene sınava girecek... İyi bir üniversite için güzel bir lise okumak gerektiğini bilen öğrenciler çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyorlar. Öğrenciler için kritik olan bu sınavın yapılacağı tarih de şimdiden aratılmaya başlandı ve kaç gün kaldığı merak ediliyor.

Haberin Devamı

LGS SINAVI NE ZAMAN?

Liselere Giriş Sınavı, 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek. 90 soruluk sınava bugün itibarıyla 78 gün kaldı.

LGS’de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu.

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

Haberin Devamı