Eğitim - Kariyer LGS puan hesaplama 2021! LGS puanı nasıl hesaplanır?

LGS puan hesaplama 2021! LGS puanı nasıl hesaplanır?

Paylaş
LGS puan hesaplama 2021! LGS puanı nasıl hesaplanır?

LGS sınavının ardından öğrenciler LGS puanı hesaplama aramalarına başladı. Sonuçları bekleyemeyen ve kaç puan alabileceğini merak edenler LGS puanı hesaplama hakkında araştırmalara başladı. LGS puanı, LGS'de her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. İşte LGS puan hesaplama ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 2021 LGS sınavı bugün yapıldı. Sınavın ardından LGS puan hesaplama 2021 aramaları başladı. LGS puan hesaplama yapacak olanlar, LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusunun cevabını da araştırıyor. LGS puan hesaplama 2021! LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS'de 3 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? LGS puan hesaplama ve LGS ile ilgili bilgiler haberimizde...

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl 6 Haziran'da gerçekleştirecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzunu yayımladı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu, Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Taban puanları ve yüzdelik dilimlerine göre tercih yapacak olan öğrenciler, LGS puanını hesaplamaya çalışıyor. İşte 2020 LGS kılavuzuna göre, LGS sınav puanı hesaplama yöntemi...

Haberin Devamı

Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır. Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ‐2020 Sayfa | 13

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir.

Haberin Devamı