Gündem LGS sınav giriş belgesi (yerleri) nasıl alınır? Nitelikli okullar listesi ve kontenjanları

LGS sınav giriş belgesi (yerleri) nasıl alınır? Nitelikli okullar listesi ve kontenjanları

Paylaş
LGS  sınav giriş belgesi (yerleri) nasıl alınır? Nitelikli okullar listesi ve kontenjanları

İyi bir eğitim almak için güzel bir lise hayali kuran 8. sınıf öğrencileri, 2 Haziran Cumartesi kaderlerini belirleyecek olan LGS sınavına girecekler. Sınava 2 gün kala öğrenciler, LGS giriş belgelerini çıkarmak için internetten araştırma yapıyorlar.

TEOG sınavının kaldırılmasıyla birlikte öğrenciler yeni sistem olan LGS'ye girecekler. Öğrencilerin heyecanı tavan yapmış durumda... Bir yıldır sınava hazırlanan öğrenciler 2 Haziran'da kadarlerini belirleyecek sınava girecekler. Peki LGS Sınav giriş belgesi (yerleri) nasıl alınır?

Haberin Devamı

NİTELİKLİ OKUL LİSTESİ

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanacak. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak.

Sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak.

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

Haberin Devamı

İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

LGS SINAV YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sisteminin yerine gelen ve bu yıl ilk kez uygulanacak olan LGS için heyecanlı bekleyiş başladı. LGS sınav yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler ise e-okul sistemine giriş yaparak LGS sınavına nerede gireceklerini öğrenebilirler.

E- okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenciler, öncelikle TC kimlik numarası, ardından okul numarası ve son olarak güvenlik sorularını yanıtlayarak e-okula kolaylıkla erişim sağlayabilirler.