Gündem LGS tercih sonuçları açıklandı mı? Kaç gün kaldı?

LGS tercih sonuçları açıklandı mı? Kaç gün kaldı?

Paylaş
LGS tercih sonuçları açıklandı mı? Kaç gün kaldı?

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci yerleştirmede kullanılan Bakanlıkça yapılan merkezî sınav LGS, 1 Haziran'da gerçekleşti. Sonuçlar ilan edildi. 1-12 Temmuz tarihleri arasında tercihler yapıldı. Şimdi tercih sonuçları merak ediliyor.

Merkezî sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezî sınav LGS’de öğrenciler şimdi tercih sonuçlarına odaklanmış durumdalar. Peki LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) tercihler sonuçları 22 Temmuz'da ilan edilirken daha sonra nakil başvuruları başlayacak.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri 1-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Lise adayları en güzel lisede öğrenim görmek isterken tercih sonuçları heyecanla bekleniyor. Tercihlerin ardından ise nakil başvuruları başlayacak. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yerleştirme işlemleri

Önce merkezi yerleştirme işlemleri yapılacak. Merkezi yerleştirme tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşen öğrenciler için yerel yerleştirme veya pansiyonlu okul yerleştirmesi yapılmayacak.

Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler önce yerel yerleştirme tercihlerine yerleştirilmeye çalışılacak. Yerel yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler varsa pansiyonla okul tercihlerine yerleştirilecek, yoksa açık liseye düşecekler.

Haberin Devamı

Kimler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilir?

● Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. Bu adayların hem yerel yerleştirme hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.

● Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşmiş olan öğrenciler yeniden merkezi yerleştirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda devam eder.

● Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen öğrenciler merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler, yerleşemezlerse kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda kalır.