Gündem LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar

Paylaş
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar

TEOG'un değiştirilmesiyle birlikte LGS sınavı iki oturum şekliden 2 Haziran'da gerçekleşti. Sonuçlar 26 Haziran'da açıklanırken 5 - 13 Temmuz tarihlerinde ise başvurular alındı. Başvuruların ardından 1 hafta geçti şimdi yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı.

Liselere Geçiş Sınavı için yaklaşık bir milyon öğrenci 2 Haziran'da ter döktü. Sonuçları 26 Haziran'da alan öğrenciler en iyi liselere yerleşmek için 5 Temmuz - 13 Temmuz arasında tercihlerde bulundu. Sırf sınava giren öğrenciler değil, sınava girmeyen öğrenciler de başvurularını yaptılar. Başvuruların üzerinden bir hafta geçerken sonuçlar is merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercih sonuçları MEB'in iş takvimine göre 30 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlar için tarih belli fakat saate ilişkin resmi bir açıklama yok. Öte yandan aynı gün üniversite adayları için de büyük gün, YKS sonuçları da aynı gün açıklanacak. Yani 30 Temmuz'da iki heyecan birden yaşanacak.

NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 06-10 Ağustos 2018, 13-17 Ağustos 2018, 27-31 Ağustos 2018 ve 03-06 Eylül 2018 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi

Haberin Devamı

doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN ÖENMLİ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk basın toplantısını düzenledi. 2 ay içinde 3 yıllık plan açıklayacaklarını belirten Selçuk, "Hiçbir öğrencimiz hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak" dedi.

Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"2 ay içinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız.

Hiçbir öğrencimiz hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kural değiştirmeyeceğiz.

Ben bakan olmaya çalışmayacağım, gören olmaya çalışacağım.

Eğitim sistemi kopya olmayacak. Eğitim ithal edilebilen bir şey değildir.

Her yeri okul olarak görüyoruz. Aydınlığı her yere taşımak istiyoruz. Çocuk neredeyse biz oradayız. Günlük ortalama 4 saat internette dolaşan çocuklarımız var. Asıl sorun oralarda yaşanıyor.

Haberin Devamı

Şu an bir gemi yürüyor. Bu gemiyi kenara alıp tadilat edemezsiniz. Gemi hala yürüyor. Şunu toptan kaldırıyoruz, yeniliyoruz. Bu bizim dilimiz değil.

Önümüzdeki yıl sınavın çocukları huzursuz eden bölümleriyle ilgili önlem alacağız. Çok daha dingin bir sınav dönemi geçecek.

Öğretmen performans sistemi

Öğretmen performansıyla ilgili ilan edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız."