Gündem 2019 LGS tercih sonuçları açıklandı!

2019 LGS tercih sonuçları açıklandı!

Paylaş
2019 LGS tercih sonuçları açıklandı!

Binlerce öğrenci bugün açıklanacak olan LGS tercih sonuçlarına kilitlenmiş vaziyetteydi... Temmuz ayının 12'sinde sona eren tercihler üzerinden 10 gün geçerken bugün on binlerce öğrenci "LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusuna cevap arıyordu. MEB sonuçları saat 09.00'da ilan etti.

LGS sonuçları bugün MEB tarafından açıklandı. Sonuçlar açıklandığında ise yerleşemeyen veya okul değiştirmek isteyen öğrenciler için yeni bir süreç başladı. Nakil yaptırmak isteyenler için 1. nakil tercih başvuruları alınacak.

Haberin Devamı

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yerleştirme işlemleri

Önce merkezi yerleştirme işlemleri yapılacak. Merkezi yerleştirme tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşen öğrenciler için yerel yerleştirme veya pansiyonlu okul yerleştirmesi yapılmayacak.

Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler önce yerel yerleştirme tercihlerine yerleştirilmeye çalışılacak. Yerel yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler varsa pansiyonla okul tercihlerine yerleştirilecek, yoksa açık liseye düşecekler.

Kimler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilir?

● Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. Bu adayların hem yerel yerleştirme hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.

Haberin Devamı

● Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşmiş olan öğrenciler yeniden merkezi yerleştirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda devam eder.

● Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen öğrenciler merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler, yerleşemezlerse kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda kalır.