Gündem LGS tercihleri bugün sona eriyor! Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercihleri bugün sona eriyor! Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
LGS tercihleri bugün sona eriyor! Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih başvuruları 2 Temmuz günü başlamıştı. Tercihlerde bugün son gün... Henüz başvuru yapmayanlar, 17.00'ye kadar işlemlerini yapmak zorunda... İşlemler sona erdikten sonra ise "LGS sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusu gündemin odak noktasında olacak.

LGS tercih başvuruları bugün sona eriyor. Yüz binlerce öğrenci başvuru işlemlerini tamamlarken henüz işlemlerini tamamlamayanlar, saat 17.00'ye kadar başvurularını yapmak zorunda... Tercih başvuru işlemlerinin sona ermesiyle birlikte en önemli konu LGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı olacak?

Haberin Devamı

LGS TERCİH BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercih işlemlerinin sona ermesiyle birlikte gözler MEB'de olacak. MEB'in yayımlamış olduğu sınav takviminde LGS yerleştime sonuçlarının 30 Temmuz'da açıklanacağı duyurulmuştu.

NAKİL İŞLEM TARİHLERİ

Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos'ta, ikincisi 13-17 Ağustos'ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Yatılılık başvuruları, 10-14 Eylül'de okul ve kurumlarca alınacak.

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirme iş ve işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 13 Temmuz Cuma saat 17.00'ye kadar tamamlanacak.

Haberin Devamı

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları halinde, ikamet adresleri dikkate alınarak il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 10-14 Eylül'de yapılacak.