Eğitim - Kariyer LGS'de süre uzatıldı

LGS'de süre uzatıldı

Paylaş
LGS'de süre uzatıldı

Bir milyonu aşkın öğrenci ve velisinin beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için tarih belli oldu. 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak LGS’de önemli bir değişiklik de yapıldı

İki oturum olarak düzenlenecek LGS’de soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. İki bölüm halinde yapılacak olan sınav, aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Haberin Devamı

SAYISAL TEST 80 DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. Sözel alanda soruların dağılımı şöyle: Türkçe 20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar soru. Sayısal bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak. Sayısal alanda ise öğrenciler, matematik ve fen bilgisi derslerinden 20’şer soru cevaplayacak. MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, öğrencilere yardımcı olmak için LGS örnek soru kitapçığını ilk kez 24 Ekim’de yayımlamıştı. Örnek soru kitapçığının 2’ncisi de geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen bu yeni uygulamaya, her ay örnek soru kitapçığı yayımlanarak devam edileceği açıklandı.

Haberin Devamı

'SORULAR YORUMA DAYALI'

Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, LGS örnek sorularının geneline bakıldığında, soruların anlaşılır; fakat yoruma dayalı olduğunu söyledi. Tüm derslerin sorularının MEB’in müfredat ve kazanımlarına uygun olduğunu belirten Adil Kurt, “Detaylı bilgi ve düşünme becerisi gerektiren sorular. Soruların geneli öğrencinin sadece bilgisini değil; okuma becerisi, analiz etme, yorumlama ve muhakeme gücünü de sorgulayan sorulardan oluşuyor. Sorularda verilen ön bilgiler soruların çözümü için öğrenciyi ezberci yaklaşımdan çıkartıyor” dedi. Adil Kurt LGS örnek sorularının, PISA sınavı sorularını andırdığını belirtti.