Gündem Libya açıklarında ölen kaptanın cenazesi Fethiye'de

Libya açıklarında ölen kaptanın cenazesi Fethiye'de

Paylaş
Libya açıklarında ölen kaptanın cenazesi Fethiye'de

Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3. kaptanın yakınları cenazeyi almak için Fethiye'ye gitti. Burada, devletten süreci takip etmelerini istediler

Libya'da Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı "Tuna-1" isimli kuru yük gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3. kaptan İlker Büyükdere'nin cenazesini almak için Muğla'ya giden yakınları, cumhuriyet savcısı ile görüştü.

Haberin Devamı

Fethiye Adliyesi’nde nöbetçi cumhuriyet savcısından bilgi alan Büyükdere’nin yakınları, buradan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İlker Büyükdere’nin amcası Mustafa Büyükdere, yeğeninin vefat haberini, İstanbul’da yaşayan kardeşinden aldığını belirtti.

Cenazeyi almak için Fethiye’ye geldiklerini ifade eden Büyükdere, "Savcı beyden işlemlerin hızlandırılmasını rica ettik. Bekliyoruz. Cenazeyi alır almaz otopsiye göndereceklermiş" dedi.

Büyükdere’nin diğer amcası Hasan Büyükdere ise olaydan duyduklarını üzüntüyü dile getirerek, "Beni dün 09.00’da gemicilik firmasından aradılar. İlker Büyükdere’nin amcası olduğumu öğrenmişler. Libya açıklarında bir saldırı olduğunu ve vefat ettiğini söylediler. Onun üzerine biz de Fethiye’ye geldik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dün akşam geminin ikinci kaptanı ile telefon görüşmesi yaptığını anlatan Büyükdere, şu bilgileri aktardı:

'DEVLETİN TAKİPÇİ OLMASI GEREKİYOR'

"10 mil açıktayken önce bir topçu saldırısı olmuş. Sanırım karadan uzaklaştırmak istiyorlar. Bir süre sonra hava saldırısı olmuş. İki defa saldırı olmuş sanırım. İlker, geminin arka kısmında açıkta merdivenlerden kaçmaya çalışıyormuş. Bu sırada isabet almış. İlker de maalesef o esnada ölmüş."

Yetkililerden olayın çok iyi takip edilmesini isteyen Büyükdere, "Devletin bu işin takipçisi olması gerekiyor. Olayın iç yüzünün aydınlatılması lazım. Gemide alçıpan olduğunu öğrendik. İspanya’dan yüklenmiş. Devletin, sürecin hukuki takipçisi olmasını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok. Ne ise ortaya çıksın" ifadesini kullandı.

AA