Dünya Libya, İngiltere'ye 415,5 milyon dolara mal oldu

Libya, İngiltere'ye 415,5 milyon dolara mal oldu

Paylaş
Libya, İngiltere'ye 415,5 milyon dolara mal oldu

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, NATO'nun Libya'ya yönelik hava harekatının Londra'ya şimdiye kadarki maliyetinin yaklaşık 415,5 milyon dolar olduğunu açıkladı

Liam Fox, 6 aydır süren NATO harekatının, İngiliz vergi mükelleflerine aylık maliyetinin 63,9 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, harekatın aynı biçimde devam etmesi halinde ordunun füze ve diğer savaş gereçlerinin yerine geri konması için 223,8 milyon dolar daha harcama yapmasının gerekeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Londra’nın açıkladığı son rakamların, Libya’ya yönelik harekatın başladığı 19 Marttan 14 Hazirana kadar İngiliz savaş uçakları ve helikopterlerinin 200 civarı saldırı düzenlediğini gösterdiğine işaret ediliyor.

Bakan Fox son açıklamasından önce, İngiltere ve diğer ülkelerin Libya’da sivil kayıpları en aza indirme amacıyla, "çok pahalı güdümlü silahlar" kullandığı yönünde bir başka açıklama yapmıştı. İngiltere Hazine Bakanı Gegorge Osborne ise Mart ayındaki açıklamasında, harekatın "yüz milyonlara değil, on milyonlara" (sterlin ya da dolar) malolacağını söylemişti.

Fox da bugün, hazine bakanlığının bu maliyeti karşılamayı kabul ettiğini belirtti.