Gündem Lice operasyonu bitti

Lice operasyonu bitti

Paylaş
Lice operasyonu bitti

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve çevresinde PKK'ya yönelik operasyonlar tamamlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen "PKK'lıları etkisiz hâle getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imhâ etmek" amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik" ile 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik - 1" operasyonları tamamlandı.

Operasyonlarda bombalı araçların düzeneklerinin hazırlandığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki gruplar hedef alındı. Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 3 gezici PKK'lı grup, nokta operasyonları ve anlık hava harekâtlarıyla dağıtıldı.

6 PKK'lının öldürüldüğü, 8 PKK'lının yakalandığı operasyonlarda 19 bin 265 kilogram işlenmiş amonyum nitrat ile çeşitli markalarda 22 araç ele geçirildi.

AA'ya göre, öldürülen PKK'lılar arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı Mervan Erdem'in de olduğu belirlendi.

Çalışmalarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

AA

Haberin Devamı