Gündem Lice'de PKK'ya büyük darbe

Lice'de PKK'ya büyük darbe

Paylaş
Lice'de PKK'ya büyük darbe

Lice'de PKK'lı teröristlere ait 19 sığınak, yaşam malzemesi ve eyp yapımında kullanılan malzemeler imha edildi

Lice ilçesinde terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik başlatılan operasyonda, dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla yürütülüyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon kararlılıkla devam ederken, teröristlerin eğitim ve barınma için kullandıkları 3 mağara ve 16 sığınak tespit edildi. Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla yürütülüyor.

Haberin Devamı

250 METREKARELİK SIĞINAK

Güvenlik güçlerince bulunan sığınaklardan birinin 250 metrekare alanı, 4 odası, mutfak ve lavabosu olduğu, teröristlere bu sığınakta ideolojik eğitim verildiği öğrenildi.

9 GÜNDE 55 MİLYON 409 BİN KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, 9 günde 55 milyon 409 bin 621 kök Hint keneviri, 7 bin 834 kilogram toz, 6 bin 911 kilogram kubar esrar imha edildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 8'inci Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda, Lice ilçesi kuzeydoğusunda terör örgütü PKK ve finans kaynağı uyuşturucuya yönelik 22 Haziran'da başlatılan Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1 Operasyonu'nun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyon çerçevesinde icra edilen arazi araması esnasında, güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş vaziyette 2 adet el yapımı patlayıcı ele geçirilmiş olup, ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarınca bölgede kullanılan, 250 metrekare genişliğinde, 4 odalı, banyo ve mutfağı olan en büyük sığınaklardan biri ele geçirilmiştir.

Sığınak içerisinde, bölücü terör örgütüne yeni katılımları giydirebilmek ve uzun süre yaşam desteğini sağlayacak, 120'si bölücü terör örgütü kıyafeti olmak üzere 420 adet kıyafet,

20'si büyük olmak üzere 30 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüp, 8 adet ocak, 3 ton muhtelif gıda ve yaşam malzemesi,

Haberin Devamı

bölücü terör örgütüne yeni katılımları eğitmek maksadıyla hazırlanmış bir kütüphane, 300 adet örgütsel doküman ele geçirilmiştir.