Ekonomi Liderlerin bornozu Denizli'den

Liderlerin bornozu Denizli'den

Paylaş
Liderlerin bornozu Denizli'den

Antalya'da hafta sonu başlayacak G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak Almanya, İspanya ve Meksika liderlerine hediye edilecek, üzerinde ülke bayrağı ve liderinin ismi yazılı bornoz ile havlular Denizli'de üretim yapan bir firma tarafından dikildi

Türkiye’nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek ve Anadolu Ajansının (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun otelde kalacakları sürede kullanacakları bornoz ve havlular Denzili’deki bir tekstil firması tarafından üretildi.

Haberin Devamı

Ege pamuğundan üretilen, ipliği boyalı, Buldan kumaşına işlenmiş özel dokuma havlu ve bornozlar, liderlerin konaklayacakları otellere, üzerinde ülkelerinin bayrakları ve isimleri işlenerek ikişer takım halinde Antalya’ya gönderildi. Havlu ve bornoz takımlarından birinin konaklama sırasında kullanılacağı, diğerinin de ülkelerine dönüşte liderlere hediye edileceği öğrenildi.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri (DETGİS) Başkanı İsa Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk havlusunun ve Türk bornozunun tarihsel serüveniyle ilgili 17. yüzyıla ait Topkapı Sarayı bulgularından sonra dünyanın birçok yerinde Türk havlusunun tanıtımı ile ilgili adeta bir seferberlik başlattıklarını belirtti.

ABD’de, İngiltere’de, Çin’de Türk havlusunun tanıtımını yaptıklarını ifade eden Dal, "Geçen hafta Çin’de gerçekleştirdiğimiz programda Çin pazarından özellikle çok ciddi ilgi gördük. Çin kendi üretici olmasına rağmen yüksek kaliteli havlu ve bornoz alımı konusunda Türkiye’yi tercih edeceğine dair Çin’den çok önemli talepler aldık. Artık Türk havlusu, dünyaca tanınan bir değer. ABD’de bazı beş yıldızlı otellerin reklamında ’otelimizde Türk havlusu kullanılmaktadır’ ifadesi yer alıyor" dedi.

Haberin Devamı

G20 LİDERLER ZİRVESİ İÇİN ÖZEL HAVLU

Dal, Antalya’da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi için Denizli’deki havlu ve bornoz üreticilerine özel taleplerin geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Liderlere Türk havlusu ve Türk bornozu sunulmak istendi. Biz de bu doğrultuda gerekli hazırlıkları yaptık ve G20 Liderler Zirvesi’nde yer almak üzere özellikle Alman Şansölyesi, Meksika Cumhurbaşkanı ve İspanya liderine kendi ülke bayrakları ve altında isimlerinin yer aldığı özel bornoz seti hazırladık ve burada da özellikle de ’Made in Turkey’ ve ’Made in Denizli’ etiketlerinin yer almasını bizden istediler. Gururla ürünü hazırlayıp gönderdik. Dünya liderlerinin de böylelikle tercihlerini Türk havlusu ve Türk bornozu doğrultusunda yapmalarını sağlamış olduk."

Liderlere takdim edilecek ürünleri yapan firmanın koordinatörü Bülent Mulcar ise 19 yıldır otel ve hastane tekstili üzerinde çalıştıklarını belirterek, bu konudaki tecrübelerini artık kalite ve hizmet anlayışıyla birleştirdiklerini ve bunu geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kaliteli işler yaptıklarını, Türkiye’yi ve Denizli’yi ön plana çıkarttıklarını anlatan Mulcar, "Önümüzdeki hafta Antalya’ya yapılacak olan G20 Liderler Zirvesi’ne de özel siparişler aldık. Almanya Başbakanı, İspanya Cumhurbaşkanı ve Meksika Devlet Başkanına hediye edilmek üzere hazırlanan havlu ve bornozlarla, ayrıca kalacakları otellerde kullanımları için yapılan havlu ve bornozlar firmamızdan gitmiştir. ’Turkish Towels’ ve ’Made by Denizli’ etiketiyle markamızı ve şehrimizi kalitemizle ön plana çıkarıyoruz. Bunu da dünya liderlerinin kullanımına sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

AA