Limon vegan mı, değil mi? Mumlama işlemi özelliğini değiştiriyor

Vegan beslenmeyi seçenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hal böyle olunca da veganlıkla ilgili araştırmalar da artıyor. Her zaman sebzelerin ve meyvelerin vegan ürün olduğunu düşündüyseniz, bir kez düşünmenizde fayda var. Görünen o ki; mumlama işleminden geçirilen limon gibi bazı sebze ve meyveler, vegan özelliklerini kaybediyor. Bunun nedeni mumlama işleminde kullanılan ve kesinlikle vegan bir ürün olmayan bal mumu.

01 Mart 2021, Pazartesi 16:03 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Yemek kitabı yazarı Jack Monroe, kısa süre önce Twitter’da açıklama yapmış ve İngiltere'deki bir pizza zincirinde satılan kolaların 'limonsuz' olduğu sürece vegan ürün sayılabileceğini söylemişti.

Peki bir sebze nasıl vegan ürün olmayabilir?

"MUMLANMIŞ LİMON VEGAN DEĞİL"

"MUMLANMIŞ LİMON VEGAN DEĞİL"

Monroe’nun attığı tweet'e cevap veren pizza şirketi “Mumlanmış limonların üzerindeki mum, böceklerden elde edilen şellak (shellac) maddesini içeriyor. Bu nedenle de kesinlikle vegan değil” cevabını verdi.

Limonlar ve bazı diğer meyveler görünüşlerini ve tazeliklerini korumak için mumlama işleminden geçiriliyor. Mumlar gomalak böceğinin dişisinin salgı maddesinden üretilen şellak maddesine ek olarak yine kesinlikle vegan olmayan bal mumundan da yapılabiliyor.

Neyse ki polietilen mumlar gibi bitkisel beslenmeye uygun meyve mumları da var. 

Vegan beslenenlerin mumlama işleminden geçen meyve ve sebzeleri tüketmeden önce hangi ürünle mumlama yapıldığını öğrenmesi gerekiyor. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Detoks zamanı: Kış bitmeden bol bol tüketmeniz gereken 5 besin