Merkez Lise öğrencileri, Çanakkale şehitleri için yürüdü

Lise öğrencileri, Çanakkale şehitleri için yürüdü

Paylaş
Lise öğrencileri, Çanakkale şehitleri için yürüdü

Lise öğrencileri, Çanakkale şehitleri için yürüdü

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA)- TOKAT'ta lise öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104'ncü yılı dolaysıyla Onbeşliler'in kıyafetlerini giyerek yürüyüş yaptı.

Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı programda öğrenciler ve öğretmenler 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104'üncü yılını kutlamak ve şehitleri anmak için Tokat Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Onbeşli kıyafetlerini giyerek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Daha sonra öğrencilerin eline kına yakılarak 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak şehitliğe kadar yürüyüş düzenlendi. Şehitlikte Kuran-ı Kerim okunarak lise öğrencileri şehit mezarları başında dua etti. Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Vanlıoğlu, farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, "3 ay öncesinden Tokat Olgunlaşma Enstitüsünün hazırladığı, dikip bizlere verdiği onbeşli kıyafetleriyle şehrimize değişik bir duygu tattıralım istedik. Endüstri Meslek Lisesi olarak bunu her yıl yapıyoruz. Öğrencilerimiz Çanakkale'ye gidiyorlar ama şehrimize bu duyguyu tattıralım istedik. Okulumuzun önünden şehitliğe kadar halkımızla beraber yürüdük. Çok güzel bir etkinlik oldu. Zamanında Çanakkale'ye gönderecek kimse kalmamıştı. Kınalı Ali'ler ve Tokat'ta 15-13-12 yaşındaki çocuklar cepheye gönderildi. Hiçbir şey bilmese de orada silah taşısın, su taşısın diye gönderildi. Tokat her şeyini cephelere gönderdi. Onbeşlileri o yüzden gitti. Biz verince tam veriyoruz, özümüzden veriyoruz" dedi.

Yürüyüşe katılan 10'uncu sınıf öğrencisi Emre Kalkan ise, "Çanakkale duygusunu daha iyi yaşadık. Daha iyi gördük. Her şeyden önce burada bizim atalarımız ne çekmiş. Bu vatan kolay kazanılmadı. Ne duygularla buraya geldiğimin tarifi olmaz. İçimde şuan savaşma arzusu var." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı