Merkez Lise öğrencilerine ilk yardım bilinçlendirme eğitimi

Lise öğrencilerine ilk yardım bilinçlendirme eğitimi

Paylaş
Lise öğrencilerine ilk yardım bilinçlendirme eğitimi

Lise öğrencilerine ilk yardım bilinçlendirme eğitimi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ilkyardım bilinçlendirme eğitimi verildi. Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz’un da katıldığı eğitim programında öğrenciler ilkyardım konusunda detaylı olarak bilgilendirildi.
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER ) Osmaniye Şube Başkanı İlyas Yıldır, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhtarlar Derneği ve ATT-DER Osmaniye Şubesi işbirliğinde yürütülen projede bugüne dek 19 okulda eğitim verdiklerini ifade ederek, ammaçlarının, kentte bir farkındalık oluşturarak halkı ve öğrencileri ilkyardım konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade etti. İlyas Yıldır, bugüne kadar yaklaşık 2 bin 300 öğrenciye ilkyardım konusunda eğitimi verdiklerini belirterek, "Temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklıklarında ilkyardım ve yaralanmalarda ilkyardım olmak üzere 3 önemli konuda eğitim veriyoruz"diye konuştu.
İlyas Yıldır, verdiği bilgilerin ardından, temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklıklarında ilkyardım ve yaralanmalarda ilkyardım konularında öğrencilere eğitim verdi. Eğitim sırasında öğrenciler cansız manken üzerine uygulama yapma imkânı da buldular. Eğitimin ardından öğretmen ve öğrencilerin soruları yanıtlandı.
Vali Ömer Faruk Coşkun, ilkyardım eğitiminin hayati önemi olduğunu vurgulayarak, “Bu eğitimler sayesinde, ilkyardım gerektiren durumlarda öğrencilerimiz gerekli müdahaleyi bilinçli bir şekilde yapabileceklerdir. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği başkanımızın nezdinde bu eğitimlerin verilmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimize de bu eğitimlere katıldıkları için teşekkür ediyorum.”dedi.


FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı