Gündem Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurusu nasıl yapılır?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurusu nasıl yapılır?

Paylaş
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurusu nasıl yapılır?

2019 Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 1 Haziran´da yapılacak merkezi sınav başvuruları, 3 Nisan’da başlamıştı. LGS adayları internette sıklıkla Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurusu nasıl yapılır? İşte Liseslere Geçiş Sınavı başvurusu ve LGS başvuru ekranı ile ilgili detaylar…

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınav (LGS) ile ilgili aramalar arttı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurusu nasıl yapılır? İşte Liselere Geçiş Sınavı başvurusu ve LGS taban puanları ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda, listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav ile ilgili usul ve esaslar yer alıyor.

LGS KILAVUZUNU İNCELEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

Buna göre, LGS kapsamında 1 Haziran 2019´da yapılacak merkezi sınav başvuruları, 3 Nisan 2019’da başladı. Başvurular, 14 Nisan 2019´a kadar sürecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

İki oturum olarak düzenlenecek sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda 6 dersten çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Haberin Devamı

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını 14 Nisan´a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

SAYISAL ALAN TESTİNİN SÜRESİ 20 DAKİKA ARTIRILDI

Sınav, 8´inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum halinde uygulanacak ve aynı gün yapılacak.

Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

GİRİŞ BELGELERİ, OKUL MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN ALINACAK

Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2019´dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Haberin Devamı

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.

Merkezi sınav sonuçları, 24 Haziran 2019´da www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Kılavuz ekinde, merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da açıklandı.