Gündem Liseli Ezgi ölüme yenik düştü

Liseli Ezgi ölüme yenik düştü

Paylaş
Liseli Ezgi ölüme yenik düştü

Bursa'da, minibüsün altında kalan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ezgi Nil Topuz da 12 gün sonra yaşamını yitirdi

25 Kasım 2010 tarihinde Fatih Lisesi Fen Bölümü öğrencileri Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, okullarına gitmek için yola çıktı. İzmir Yolu üzerinde yolun karşısına geçmek isteyen iki arkadaşa, Güner Çalışkan (32) yönetimindeki 16 GD 730 plakalı minibüs çarptı.

Ağır yaralanan genç kızlar olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen, ağır yaralanan Didem Zeynep Çakar yaşamını yitirirken, arkadaşı Ezgi Nil Topuz ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Kaza sonrası öğrencilerin aileleri ve arkadaşların karayolunda artık ölümlü kazaların olmaması için alt ve üst geçit yapılması için yolu bir süre trafiğe kapattı.

EZGİ DE KURTARILAMADI

Durumu ağır olan ve yoğun bakım ünitesinde tutulan Ezgi Nil Topuz, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Ezgi'nin ölümü, ailesi, okul arkadaşları ve öğretmenlerini de yasa boğdu.

ÖLÜME GİDİŞLERİ, ASANSÖR KAMERASI İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Okulun en başarılı öğrencileri arasında olan ve birbirlerine olan bağlılıkları ile tanınan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz kaza geçirmeden bir gece önce birlikte sabaha kadar fizik dersi çalıştılar.

Didem'in evinde kalan Ezgi, sabah okula giderken bindikleri asansörde görüntülendi. Görüntülerde genç kızların asansör aynasına bakarak makyaj yapmaları yer alıyordu.

EZGİ NİL'İN ABLASI DA KAZA GEÇİRMİŞ

Bursa'da, arkadaşı Didem Zeynep Çakar'la birlikte geçirdiği kazada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren lise öğrencisi Ezgi Nil Topuz'un ablası İlay Topuz'un da 1998 yılında 8 yaşındayken Burdur'da yine okul yolunda bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

İkisi de öğretmen olan ve önce görev yerleri Burdur'da, bundan 12 yıl sonra da Bursa'da ikinci kez aynı acıyı yaşayan Zeynep ve Saffet Topuz çifti, sinir krizi geçirdi.

Çocuklarının ikisini de trafik kazasında kaybeden Topuz çifti, verilen sakinleştirici ilaçlarla güçlükle sakinleştirildi. Ölümü okuldaki arkadaşları ve öğretmenlerini de yasa boğan Ezgi Nil Topuz'un cenazesi, yarın toprağa verileceği bildirildi.

Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA (DHA)

2