Türkiye (Son Dakika) Liseli kıza cinsel istismardan hizmetli ile çobana tutuklama

Liseli kıza cinsel istismardan hizmetli ile çobana tutuklama

Paylaş
Liseli kıza cinsel istismardan hizmetli ile çobana tutuklama

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde bağlı Mürefte Mahallesi'nde 15 yaşındaki lise öğrencisi C.D. adlı kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla okulun hizmetlisi 50 yaşındaki M.H.K. ile 37 yaşında çoban M.D. tutuklanarak cezaevine konuldu

Şarköy İlçesi’ne bağlı Mürefte Mahallesi’ndeki Çok Programlı Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki C.D.’nin cep telefonuna bakan bir arkadaşı, okulun hizmetlisi M.H.K. ve M.D. ile duygusal içerikli mesajlaşmalarını görerek okul idaresine bildirdi.

Haberin Devamı

Okul yönetimi de durumu Kaymakam Hamdi Üncü’ye iletti. Kaymakam Üncü’nin Şarköy Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi vermesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okula gelen jandarma ekipleri hizmetli kadrosunda olan ve eşinden boşanan M.H.K. ile küçük kızla aynı mahallede oturan çoban M.D.’yi Şarköy Cumhuriyet Savcısı Yusuf Sağlam’ın talimatıyla gözaltına aldı. Anadolu Lisesi okul binasında kalan M.H.K.’nin yattığı odasındaki bilgisayara da el konuldu.

ÇIPLAK FOTOĞRAF İDDİASI

Şarköy Jandarma Komutanlığı’nda ‘küçük çocuğun cinsel istismarı’ iddiasıyla ifadeleri alınan şüphelilerden okul hizmetlisi M.H.K., küçük kız ile ilişkiye girmediğini sadece karşılıklı olarak birbirlerine, ‘duygusal içerikli mesajlar’ attıklarını, bir araya geldiklerinde öptüğünü söyledi.

Haberin Devamı

İfadesi alınan mağdur lise öğrencisi C.D. ise ifadesinde, aynı mahallede oturan ve çobanlık yapan M.D.’nin kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini ve çıplak fotoğraflarını çektiğini söyledi. Gözaltına alınan çoban M.D. ise ifadesinde cinssel ilişkiyi itiraf ederek, çıplak fotoğraf çektiği iddialarını ise kabul etmedi. Şarköy Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen M.H.K. ve M.D. çıkarıldıkları Şarköy Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

GEÇEN YIL TECAVÜZE UĞRAMIŞ

Lise öğrencisi 15 yaşındaki C.D.’nin geçtiğimiz yıl şüpheli H.T. tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Kızın ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında H.T.’nin tutuklandığı ve halen Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi’Nde yargılanmasının sürdüğü öğrenildi.

KORUMA ALTINA ALINDI

Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, soruşturma kapsamında iki şüphelinin tutuklandığını söyleyerek, "Olay bize gelir gelmez hemen Cumhuriyet Savcılığına durumu bildirdik. Okul hizmetlisi M.H.K.’nın okulla ilişkisini kestik. Lise öğrencimiz C.D. ise ailesinden devlet korumasına alındı" dedi.

DHA-Mehmet YİRUN-Nuri ÇAĞLAR