Eğitim - Kariyer Liseliler girişimciliği yaşayarak öğrenecek

Liseliler girişimciliği yaşayarak öğrenecek

Paylaş
Liseliler girişimciliği yaşayarak öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘tasarım-beceri atölyeleri’nin hayata geçirileceği liselerdeki öğrencilere yenilikçi düşünme, problem çözme, iletişim, iş birliği gibi becerilerinin geliştirilmesi için girişimcilik eğitimleri verilecek

MEB 2023 Eğitim Vizyonu’nda tüm okullarda tasarım-beceri atölyelerinin kurulması öngörülüyor. Bu hedef doğrultusunda Bakanlık Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında gençlerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesine yönelik iş birliğine gidildi.

Haberin Devamı

Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzalanan protokol kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda ilk kez ‘GençBizz Liseler Arası Girişimcilik’ programı başlatılacak.

GÖNÜLLÜLER EŞLİK EDECEK

Program çerçevesinde öğrenciler danışman öğretmenleri ve iş dünyasının gönüllüleri eşliğinde girişimcilik, finansal okur yazarlık ve istihdam edilebilirlik becerilerini geliştirme fırsatını yakalayacak.

Süreci bir eğitim ve öğretim yılına yayılan GençBizz Liseler Arası Girişimcilik programı, ilk etapta Bakanlığın tasarım-beceri atölyelerini hayata geçireceği pilot okullarda uygulanacak. Programın ilerleyen eğitim ve öğretim yıllarında ise daha fazla okulda uygulanması hedefleniyor.