Eğitim - Kariyer Liseliler için 'Teknoloji Yaz Kampı' düzenleniyor

Liseliler için 'Teknoloji Yaz Kampı' düzenleniyor

Paylaş
Liseliler için 'Teknoloji Yaz Kampı' düzenleniyor

Türkiye’nin yedi bölgesinden 50 lise öğrencisi, bir vakıf üniversitesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen 'Teknoloji Yaz Kampı'na katılıyor. Gençler kampta yapay zekayı keşfedecek, kendi elektronik devrelerini tasarlayarak hayata geçirecek. Ayrıca kampüs hayatını görme imkanı yakalayacaklar

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öncülüğünde organize edilen kamp, Türkiye’nin yedi bölgesinden 50 lise öğrencisine kapılarını açtı. Teknolojiye ilgi duyan genç bilimseverler kampta yapay zekayı keşfedecek, kendi elektronik devrelerini tasarlayarak hayata geçirecek. Öğrenciler ücretsiz kampta kampüs hayatını görerek üniversite deneyimi de yaşayacak. İki hafta sürecek eğitimlerde teknolojiye meraklı genç zihinler için laboratuvar gezileri düzenlenecek, ‘Girişimcilik 101 Konuşmaları’nda deneyimli isimler tecrübelerini paylaşacak, bilgisayar bilimleri mercek altına alınacak, temel siber güvenlik eğitimleri verilecek, algoritma tasarlanacak, ‘Python Programlama’ diline giriş yapılarak çeşitli yöntemler incelenecek ve hobi elektroniğinin temel taşlarından olan ‘Arduino’ ile elektronik robotların nasıl geliştirileceği öğretilecek.

Haberin Devamı

'ÜNİVERSİTE DENEYİMİ YAŞAYACAK'

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kemal Özdemir, öğrencilerin kamp sonunda ‘yapay keza’ hakkında bilgi sahibi olup uygulama yapabilecek seviyeye geleceklerini söyledi. v Özdemir, “Eğitimlerde, gelecekte öğrencileri nelerin beklediğini anlatacağız. Yapay zeka gelecek için olmazsa olmaz, bu doğrultuda bir perspektif çizeceğiz. Öğrenciler yapay zeka uygulamaları geliştirip her alana uygulayabilecek. Kamp sonunda öğrenciler teknolojinin A, B, C’si hakkında fikir sahibi olacak. Öğrenciler aynı zamanda kampüs hayatını teneffüs ederek üniversite deneyimi yaşayacak” dedi.