Çankırı Liseliler, Japonya'da Türkiye'yi temsil edecek

Liseliler, Japonya'da Türkiye'yi temsil edecek

Paylaş
Liseliler, Japonya'da Türkiye'yi temsil edecek

Liseliler, Japonya'da Türkiye'yi temsil edecek

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI TOBB Fen Lisesi öğrencileri, her yıl Japonya’da gerçekleştirilen 'Dünya Tsunami Farkındalık Günü Lise Öğrencileri Zirvesi' etkinliğinde Türkiye'yi temsil edecek.
5-12 Eylül'de yaklaşık 80 ülkenin katılımıyla Japonya'nın Hokkaido şehrinde düzenlenecek olan 'Dünya Tsunami Farkındalık Günü Lise Öğrencileri Zirvesi'ne katılacak olan Çankırı TOBB Fen Lisesi'nden 5 öğrenci ve 1 öğretmen, hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerin, askeri standartlara yakın ölçekte İnsansız Hava Aracı (İHA) projelerinin çok beğenilmesi nedeniyle Japonya'da Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandığı belirtildi.
Geçtiğimiz Mayıs ayından bugüne kadar doğal afetler konusunda çalışma yapan öğrenciler Can Pusat Dinçer, Damla Aydın, Süeda Eken, Kemal Enes Ulu ve Buğra Kaan Kaya ile öğretmenleri Bihter Dinçel Bak, Japonya'da doğal afetler ve tsunami konusunda sunum gerçekleştirecek. Öğrencilerden Damla Aydın, "Çalışmalarımızı tamamladık ve en iyi şekilde hazırlandık. Çalışmalarımız kapsamında tsunamiyi çok daha iyi öğrendik ve kendimiz bir şeyler üretmeye çalıştık. Uçak projesi yaptık. İnşallah ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı