Eğitim - Kariyer Liselilerden 'Haftada 1 Lira Bağış' kampanyası

Liselilerden 'Haftada 1 Lira Bağış' kampanyası

Paylaş
Liselilerden 'Haftada 1 Lira Bağış' kampanyası

Niğde'de, Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencilerinin kurduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü 'Haftada 1 Lira Bağış' kampanyası başlattı. toplanan paralarla her ay ihtiyaç sahibi 7 aileye yardım yapılacak

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulüp Başkanı Cemal Tekgündüz, öğrencilerin çevresindeki sorunlara duyarsız kalmamaları, çözüm üreten bireyler olarak yetişmeleri için sosyal sorumluluk projesi geliştirdiklerini söyledi. Tekgündüz, projeye beklediklerinden çok ilgi gösterildiğini anlatarak, "Aylık 2 bin 500 liraya yakın para toplanıyor. Bu paraları 7 aileye eşit olarak aylık 300 lira ulaştırıyoruz. Kalan parayla da oyuncak alıp, Sevgi Evleri'nde anne ve baba şefkatinden uzak çocuklarımızın bir nebze de olsun mutsuzluklarını gidermek, onlarla güzel vakit geçirmek istiyoruz" dedi.


'HERKES BİRBİRİNE EL UZATTIRSA DAHA GÜZEL OLACAK'


Kulüp üyesi 11’inci sınıf öğrencisi Yağmur Yavaşoğlu bağış köşesindeki kutuya 1 lira atmayı alışkanlık haline getirdiğini belirterek, "Ailemden aldığım harçlığımın 1 lirasını bağış kutusuna atıyorum. Bu sayede 7 aileye ulaşıyoruz. Düzenli olarak para gönderebiliyoruz. Birbirimize yardım etmediğimiz sürece toplumda oluşan sorunları da görebileceğimizi düşünmüyorum. Herkes etrafını görebildiği sürece ortada bir sorun kalmayacak. İnsanlar birbirlerine el uzattığında her şeyin daha güzel olacağını umuyorum" dedi.


'KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK SEVİNÇLERE YOL AÇIYOR'


Gönüllü öğrenci Nergis Buğse Altuner de harçlığını paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek şunları söyledi:
"Verirken hiç zorluk duymuyorum, hatta mutlu oluyorum. Çünkü küçücük bir yardımın çok büyük sevinçlere yol açtığını görüyorum. Küçük adımlar, büyük adımları oluşturuyor. İnsanların mutlu olduğunu gördükçe biz de mutlu oluyoruz."

Haberin Devamı