Narlıdere Liselilerden kan bağışına destek

Liselilerden kan bağışına destek

Paylaş
Liselilerden kan bağışına destek

Liselilerden kan bağışına destek

İZMİR'in Narlıdere ilçesinde 'İzmir sana kanım feda' kan bağışı kampanyasına destek veren Rasim Önel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri 62 ünite kan bağışladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi arasında kan bağışının arttırılması ve kan ihtiyacının karşılanması amacıyla hayata geçirilen 'İzmir sana kanım feda' projesine destekler sürüyor. Narlıdere Rasim Önel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen, öğrenci ve velileri projeye destek için 62 ünite kan bağışı yaptı.

Kan bağışı bilincini oluşturmak, yeni kan bağışçıları kazanmak için haftalar öncesinden çevrede duyuru yaptıklarını ve isteyenlerin okula bağış için geldiğini belirten Narlıdere Rasim Önel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Kaya, okula gelen Kızılay ekibinin bir gün süresince bağışları kabul ettiğini söyledi. Kendisi ile birlikte çok sayıda öğretmenin de bağış yaptığını belirten Kaya, "Kan verebilecek durumda olan her vatandaşın bağışta bulunması için çağrıda bulunduk. Özellikle kan bağışı ihtiyacının arttığı kış döneminde öğrencilerimiz arasında da bu farkındalığın oluşmasını amaçlıyoruz. Kampanya kapsamında bağış için kabul edilen yaş sınırını aşan çok sayıda öğrencimiz ilk bağışlarını yaptılar. Bu duyarlılığı sürdüreceklerini umuyorum. 18 yaş ve üzeri 20'si öğrenci olmak üzere 62 kişi bağış yaptı" dedi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı