Eğitim - Kariyer Liselilerden Mehmetçik Vakfı'na yardım

Liselilerden Mehmetçik Vakfı'na yardım

Paylaş
Liselilerden Mehmetçik Vakfı'na yardım

Manavgat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından vatanı uğrunda canlarını veren şehitlerin yakınlarına ve gazilere yardım amacıyla bağış kampanyası düzenlendi. Öğrencilerin harçlıklarından katkı sağladıkları kampanyada Mehmetçik Vakfı için 1010 lira bağış toplandı

Okul Müdürü Atila Çetin, öğrencilerinin böylesine bir kampanya düzenleyerek vatanına, milletine bağlılıklarını gösterdiklerini söyledi. Atila Çetin, "Öğrencilerimizin bu hareketi başta ben olmak üzere tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi duygulandırdı. Toplanan meblağ belki çok büyük olmayabilir ancak damlaya damlaya göl olur hesabı, gençlerimizi örnek alarak kendi okullarında da benzer kampanyaları yapan öğrencilerle bağış miktarı yükselir diye düşünüyoruz" dedi.

'BİLİNÇLENDİRMEYİ AMAÇLADIK'

Geçen günlerde Ankara’da gazilere yönelik yapılan saygısızlığı ve öğrencilerin şehitlik ve gazilik kavramları konusunda yaşadıkları eksikleri gördükten sonra arkadaşlarıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten Harun Reşit Yarar, "Bu kampanya ile hem şehitlerimizin aileleri ve gaziler için bir nebze yardım yapmayı hem de öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçladık. Okulumuzda sınıfları gezdik, konuşmalar yaptık ve bağış topladık. Vatanına canını verecek kadar seven şehitlerimize, bizim de ne kadar çok değer verdiğimizi göstermek istedik" diye konuştu.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)

Haberin Devamı