Eğitim - Kariyer Liseyle üniversite iç içe

Liseyle üniversite iç içe

Paylaş
Liseyle üniversite iç içe

İstanbul’da bulunan Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsünde İTÜ tarafından İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulacak. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanan model, ilk olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bilişim teknolojisi, biyomedikal cihaz teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi ve denizcilik alanlarında iş birliği protokolü imzaladı. İTÜ’nün Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İTÜ Rektörü Mehmet Karaca katıldı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK OLACAK

Liseyle bir üniversitenin iç içe olduğu nadir eserlerden birisini mesleki ve teknik alanda ilk kez ortaya koyduklarını söyleyen Bakan Selçuk “Ortaöğretimin bir üniversite içine doğru taşınması ve bu bağlamda da üniversitenin bütün birikimini sanki ortaöğretim öğrencileri bir üniversiteye başlamış ya da ortaöğretim öğrencileri birden bire işe başlamış gibi olacaklar. Bu modelin Türkiye’de bir ilk olduğunu da ifade etmek lazım. Çünkü bu tür ilkler gelecekte ortaya çıkacak olan gelişmelerde zincirin ilk halkasını teşkil ediyor” dedi. Bu modelin önümüzdeki süreçte neler getireceği, nasıl yeşereceği ve nasıl gelişeceğinin çok önemli olduğunu belirten Selçuk, “Türkiye ve dünyadan birçok üniversite, bu projenin nasıl hayata geçtiği, nasıl yürütüldüğü ve nasıl çoğaltılabileceği konusunda destek isteyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

EĞİTİMDE İNOVASYON

MEB ile yaptıkları protokol ile birlikte İTÜ’nün,’eğitimde inovasyon’ projesinin ortağı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Mesleki İngilizce öğretim programlarının eğitim materyallerinin ve ders içeriklerinin hazırlanmasında Yabancı Diller Yüksek Okulumuz aracılığıyla roller üstleneceğiz” dedi.

OKUL HAKKINDA

Okulda, MEB tarafından İTÜ rehberliğinde Artırılmış Sanal Gerçeklik Laboratuvarı da (AVR) kurulacak. Proje kapsamında, okullarda görev yapan öğretmenlerin ve yöneticilerin hizmet içi eğitimleri, İTÜ akademisyenlerinin koordinasyonunda yapılacak.

İlk kez öğretmen kadrosu çoğunlukla akademisyenlerden oluşacak. Proje, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilecek.