Spor Liverpool küllerinden doğuyor

Liverpool küllerinden doğuyor

Paylaş
Liverpool küllerinden doğuyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, bu sezon gösterdiği performansla geçmiş yıllardaki başarılı dönemlerine dönüş sinyali veriyor.

Premier Lig’de son 4 maçını kazanma başarısı gösteren "Kırmızılar", 9 haftadır yenilgi yüzü görmüyor. 2012 yılında göreve gelen Kuzey İrlandalı teknik direktör Brendan Rodgers, uzun yıllar sonra Liverpool’u zirveye oynayan bir takım haline getirdi. İngiltere’deki futbol organizasyonunun Premier Lig adını aldığı 1992-1993 sezonundan sonra büyük bir düşüş yaşayan Merseyside ekibi, 22 yıllık bu periyottaki en başarılı dönemini geçiriyor.

Bu sezon lider Chelsea’nin 4 puan gerisinde 59 puanla ikincilikte yer alan Liverpool, 28. haftalar itibarıyla Premier Lig’deki en iyi sıralamasını elde etti. Daha önce 28. haftalar sona erdiğinde 2008-2009 sezonunda 58 puan toplayabilen "Kırmızılar", hiç üçüncülükten yukarı çıkamamıştı. Son iki sezondur 28. hafta sonunda 42 puanda kalan Liverpool 7. sırada yer alabilmişti.

Şampiyonluk havası hakim

Son şampiyon Manchester United’ın İskoç teknik adam David Moyes yönetiminde yaşadığı düşüşle İngiltere’de belki de son yıllardaki en çekişmeli şampiyonluk mücadelesi yaşanıyor.

"Kırmızı Şeytanlar"ın zirvenin uzağında kaldığı Premier Lig’de Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester City ve hatta Tottenham Hotspur şampiyonluk adayları arasında bulunuyor.

Avrupa kupalarında mücadele etmeyen, İngiltere Federasyon Kupası’ndan (FA Cup) 5. turda, Lig Kupası’ndan ise 3. turda elenen Liverpool, şampiyonluk adayları arasında en uygun fikstüre sahip takım olarak bu avantajını kullanmayı hedefliyor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden Chelsea, Arsenal, Manchester City ve UEFA Avrupa Ligi’nde yer alan Tottenham Hotspur’un yoğun maç trafiğine oranla, haftada tek maça çıkan Liverpool, ligde adım adım zirveye yaklaşıyor.


Liverpool’un gol makineleri

"Kırmızılar" bu sezon kaydettiği 73 golle Premier Lig’in en skorer takımı olarak dikkati çekiyor. Liverpool 28 haftalık periyotta, 4 farklı maçta 5 gol atma başarısı gösterirken, 5 maçta da 4’er gol buldu. Liverpool’un bu golcü kimliğinde kuşkusuz en büyük pay Luis Suarez ve Daniel Sturridge’e ait. Premier Lig gol krallığında başı çeken Uruguaylı Suarez’in 24 golüne, İngiliz futbolcu Sturridge 18 golle eşlik etti.

Maçlarını oynadığı Anfield Road’da kolay kolay bileği bükülmeyen Liverpool, özlenen tabloyu bu sezon seyircisine sunmayı başardı. "Kırmızılar" sahasında 12 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, tek mağlubiyetini 5. haftada Southampton karşısında 1-0’lık skorla aldı.

Gerrard eksik parçayı tamamlamak istiyor

Şimdiye kadar yalnızca Liverpool forması giyen ve futbol hayatının sonlarına yaklaşan kaptan Steven Gerrard, kariyerindeki eksik parçayı tamamlamanın peşinde. Kırmızı formayla kariyeri boyunca Avrupa’da Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı kazanma sevinci yaşayan 33 yaşındaki futbolcu, İngiltere’de de FA Cup, Lig Kupası ve Community Shield olmak üzere lig şampiyonluğu dışında elde edilebilecek tüm başarılara imza attı.

Bu sezon Merseyside ekibinin sergilediği performansta kilit rollerden birini oynayan Gerrard, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay forma giyemezken, çıktığı 23 lig maçında 7 gol ve 10 asistle takımına önemli bir katkı sağladı.

Şampiyonluk dolu yılların özlemi

Son şampiyonluğunu 1989-1990 sezonunda yaşayan Liverpool, 90’lı yıllardan itibaren ligde uzun bir sessizliğe büründü. 24 yıldır şampiyonluk özlemi çeken Liverpool taraftarı, takımının bu sezon sergilediği performansla oldukça umutlandı.

İngiltere’de en fazla şampiyonluk yaşayan takım olma unvanını uzun süre elinde bulunduran Liverpool, 2000’li yıllarda 20. şampiyonluğuna ulaşan Manchester United’ın gerisinde kaldı. 70’li ve 80’li yıllarda 11 kez mutlu sona ulaşan "Kırmızılar"ın toplam 18 şampiyonluğu bulunuyor. Meşhur sloganlarında olduğu gibi takımının yalnız yürümesine asla izin vermeyen Liverpool taraftarı, takımının 2013-2014 sezonunda girdiği şampiyonluk yarışında uzun yıllar süren suskunluğu bozarak mutlu sona ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyor.

AA

LIVERPOOL İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı