Futbol Liverpool, Manchester United'ı yendi, puan farkı 16 oldu
Paylaş
Liverpool, Manchester United'ı yendi, puan farkı 16 oldu

Premier Lig'de Liverpool rekora doymuyor. Aldığı her galibiyetle yeni rekorlara yelken açan Jürgen Klopp ve öğrencileri, iç sahada Manchester United'ı da yenerek bu sezon çıktığı 22. maçta 21. galibiyetini aldı ve namağlup unvanını sürdürdü. Böylece en yakın rakibi Manchester City ile puan farkı da 16'ya yükseldi.

Premier Lig'de 23 hafta geride kaldı ve Liverpool'un hala yenilgisi yok. Hatta 23 maçta 22 galibiyetle inanılmaz bir performans sergiliyorlar. Son olarak Manchester United'ı 2-0 mağlup eden Liverpool, ligdeki tek puan kaybını ise ilk yarıda Manchester United'a karşı aldığı 1-1'lik beraberlikle yaşamıştı.

Haberin Devamı

Ligin açık ara zirvesinde bulunan Liverpool, haftanın kapanış mücadalesinde Manchester United'ı Van Dijk ve Salah'ın golleriyle mağlup etti.

Üst üste 13. galibiyetini alan Klopp ve öğrencileri şimdiye dek alabilecekleri 66 puanın 64'ünü aldı. Liverpool, l,gdeki yenilmezlik serisini ise 39 maça çıkardı. Bir maç eksiği bulunan Liverpool, en yakın takipçisi Manchester City ile arasındaki farkı da 16 puana yükseltti.

Liverpool, önümüzdeli haftalarda bu rekorları kırmaya aday:

  • İçeride üst üste en fazla galibiyet

Bu rekor şu anda Manchester City'ye ait. 2011-2012 yılında kendi stadında arka arkaya 20 maç kazanan Manchester City'nin rekoru, Liverpool'un tehdidi altında.

Klopp'un öğrencileri şu anda iç sahada arka arkaya 19 galibiyet almış durumda. Önlerinde ise Southampton ve West Ham United maçları var.

Haberin Devamı