Spor LOL 2018 Şampiyonluk Ligi'ne hangi değişiklikler var?

LOL 2018 Şampiyonluk Ligi'ne hangi değişiklikler var?

Paylaş
LOL 2018 Şampiyonluk Ligi'ne hangi değişiklikler var?

LOL 2018 Sezonu için yapacağı değişiklikleri tamamladı. LOL 2018 sezonunda nelerin neden değiştiği ve gelecekte neler yaşanacağını detaylı bir şekilde haberimizden okuyabilirsiniz...

Yeni sezonla birlikte Türkiye’de League of Legends espor sahnesinin 5. yılını geride kalacak. Bu süre boyunca içerisinde takımlar, oyuncular, sponsorlar, Riot Games Türkiye ve en önemlisi izleyicilerimizden oluşan espor ekosistemi çok ciddi bir yol katetti. Bu sene de bu gelişimi daha da hızlandırabilmek adına bir süredir yoğun çalışmalar devam ediyor.

Lig artık tek maç üzerinden...


Geçtiğimiz sezonda Bo2 sistemiyle ilerleyen ligin hem takım ve oyuncuların kazanma motivasyonunda, hem de izleme deneyiminde negatif bir sonuca yol açtığı görüldü. Bir dönem ‘Türkiye Beraberlik Ligi’ olarak dahi isimlendirilen ligimizde her maçın kendi içinde önemli ve kazanılabilir olması gerekiyor. Bunu sağlayabilen iki format olan Bo1 ve Bo3 maç düzenleri arasında karar verme aşamasına geldiğimizde hem operasyonel anlamda daha verimli olan, hem de izleyici deneyimini zarara uğratmayacak Bo1 sisteminde karar kıldık.

İzleyici deneyimine gelecek zarardan bahsederken; NA ve EU LCS’in Bo1’a dönmesinin temel sebebinin Bo3 sonucunda fazlasıyla artan maç saatleri ve belirsiz program yüzünden kalitesi düşen izleyici deneyimi olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak olabildiğince fazla sayıda maçı yaşayabilmek ve sizlere aktarabilmek adına her takımın birbiriyle 4’er kez karşılaşacağı dört devreli lig usulü sistemi tercih ettik.

LOL şampiyonluk ligi 10 takım olacak mı?


Lig adına karar verilmesi gereken bir diğer önemli konu da takım sayısı oldu. 2018 Sezonu’nda da lige 8 takımla devam edeceğiz ancak planımız 2019'da Şampiyonluk Ligi’ndeki takım sayısını 10’a çıkarmak olacak. Bu süreci de hem lig yapısını hem de ekosistemi 10 takıma hazırlamakla geçireceğiz.

Kadro düzenlemeleri değişecek mi?


Takım kadro sınırlamalarında da değişikliklere gidiyoruz. Takımlar için zorunlu tuttuğumuz 2 yedek oyuncu stratejik çeşitliliğe izin verebilmek amacıyla verilmiş bir karardı; ancak geçtiğimiz sezon boyunca zorunlu olarak kadroya katılan bir oyuncu olmaktan öteye gidemedi.

Öte yandan yedek oyuncularda seviye sınırlaması olmaması herhangi bir ismin kadroya yazılabilmesi anlamına geliyordu. Son olarak inaktif kadro uygulamasını yeniden devreye sokarak takımların gelecek vaat eden ancak profesyonel seviyede yer almak için zamana ihtiyaç duyan oyuncularına kadrosuna katmasına imkan veriyoruz.

LOL ligden düşme yapısında değişim oldu mu?


Yapısal bir başka problem olan mevsim finaline yükselen takımın ligden düşmesini de 2018 Sezonu’yla ortadan kaldırıyoruz. Yeni sezonla beraber lig aşamasında ilk 6’da yer alan takımlar eskiden olduğu gibi mevsim finaline yükselecek ve bir sonraki mevsim ligde kalmayı garantileyecek. Ligi 7. bitiren takım Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde mücadele ederken, ligin son sırasındaki takım doğrudan Yükselme Ligi’ne düşecek.

İkinci bir şans olmadan ligden düşmenin takımlar ve taraftarlar açısından yaratabileceği sıkıntıların farkındayız ve 2018’in Yaz Mevsimi için bu kuralı gözden geçireceğiz, ancak güçlülerin ayakta kalabileceği bir sistemin de ekosistemin genel sağlığı için gerekli olduğuna inanıyoruz.

Şampiyonluk ligi elemeleri...


Şampiyonluk Ligi Elemeleri formatının da elden geçmesi gerektiğinin farkındaydık. Yakalanan eşleşmeye göre iyi gününde olan bir takımın 3 maçta lige yükselmesinin en iyi 8 takımı belirleme noktasında yetersiz kaldığını düşünüyoruz. Bu sebepten ŞL 7.si, YLF 2. ve 3.sünün katılacağı turnuvanın formatı çift eleme usulü olacak. Böylece takımlara birden fazla şans vererek, gerçekten en iyi takımın ŞL’ye çıkmasını sağlayacağımızı umuyoruz.

Haberin Devamı