Spor Londra'da 'en uzun' rekor

Londra'da 'en uzun' rekor

Paylaş
Londra'da 'en uzun' rekor

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda teniste Fransız Tsonga ile Kanadalı Raonic'in karşı karşıya geldi. Tsonga'nın galibiyetiyle sona eren karşılaşma 3 saat 57 dakikalık süresiyle Olimpiyat tarihinin en uzun karşılaşması olarak kayda geçti

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda tarihi bir rekor kırıldı. Teniste Fransız Tsonga ile Kanadalı Raonic'in mücadelesi tam 3 saat 57 dakika sürdü ve olimpiyat tarihinin en uzun maçı oldu.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları tek erkekler teniste Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile Kanadalı Milos Raonic karşı karşıya geldi.

İlk seti Tsonga, ikinci seti de Raonic aynı skorla 6-3 kazandı ve maç final setine taşındı. Zaten ne olduysa da o sette oldu.

Uzadıkça uzayan set, 23-23'e kadar geldi. Toplam 1 saat süren ilk 2 setin ardından 3 saate yaklaşan 3. sette durumu 24-23'e getiren Tsonga, rakibinin servisini beklemeye başladı. Fransız raket, bir anda 30-0 öne geçti ve ardından bu fırsatı iyi değerlendirip seti 25-23, maçı da 2-1 kazanmayı başardı.

179 dakika süren final setiyle birlikte Tsonga-Raonic mücadelesinin süresi 3 saat 57 dakikayı buldu. Böylece bu karşılaşma, olimpiyatların en uzun maçı olarak da tarihe geçti.

Tsonga bu galibiyetle 3. tura yükseldi.

YİNE WIMBLEDON

Bu arada rekorun bir diğer ilginç yönü de Wimbledon kortlarında oynanmasaydı. Hatırlayacağı üzere, 11 saat 5 dakika süren ve 3 günde tamamlanarak en uzun tenis maçı olarak tarihe geçen Isner-Mahut maçı da Wimbledon'daydi. Turnuva ve süre haricindeki bir fark da Isner-Mahut maçının 18., Tsonga-Raonic mücadelesinin ise 1. kortta oynanmasıydı.

Haberin Devamı