Kültür - Sanat Lord of the Rings serisinden yeni kitap geliyor: The Fall of Gondolin
Paylaş
Lord of the Rings serisinden yeni kitap geliyor: The Fall of Gondolin

The Fellowship of the Ring, The Two Towers ve The Return of the King kitaplarının yazarı, Lord of the Rings serisinin yaratıcısı J.R.R Tolkien’in 1. Dünya Savaşı sonrasında hasta olduğu dönemde kaleme aldığı bazı notlar ve yazıları bir araya getiren oğlu Christopher Tolkien, uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni Lord of the Rings kitabını tamamladığını duyurdu

Christopher Tolkien’in editörlüğünü üstlendiği ve bu sefer bir hayal ürünü olan orta dünyaya dair “gerçek” hikayeleri okuyacağımızı müjdelediği The Fall of Gondolin kitabı, gizemli Gondolin şehrine ve bazı cesur karakterlere odaklanıyor.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Beren and Lúthien kitabından sonra J.R.R. Tolkien’in ölümünün ardından yayımlanan ikinci kitap olacak The Fall of Gondolin, aslında 93 yaşındaki Christopher Tolkien için de bir nevi sürpriz niteliğinde. Beren and Lúthien için “Büyük ihtimalle babamın notları üzerinde çalıştığım son kitap olacak” açıklaması yapmasının ardından The Fall of Gondolin’in editörlüğünü üstlenen ve çalışmasının tamamlamayı başaran C. Tolkien’e bu kitapta Lord of the Rings serisinin yaratıcı çizerlerinden Oscar ödüllü Alan Lee eşlik ediyor.



bantmag'de yer alan habere göre 30 Ağustos’ta yayımlanacak olan kitabın, çok uzun bir zaman geçmeden Türkiye’de de yayımlanması bekleniyor.

Haberin Devamı