Dünya L'Oreal ailesinin servet kavgası bitti

L'Oreal ailesinin servet kavgası bitti

Paylaş
L'Oreal ailesinin servet kavgası bitti

Fransız kozmetik devi L'Oreal'in sahibi Liliane Bettencourt ile kendisini dava eden kızı Françoise Bettencourt-Meyers barıştı

Fransız kozmetik devi L’Oreal’in sahibi Liliane Bettencourt, mal varlığını yönetecek akli yeterliliğe sahip olmadığı gerekçesiyle kendisini dava eden kızı Françoise Bettencourt-Meyers ile barıştı.

Haberin Devamı

Ortak bir açıklama yayınlayan Bettencourt ailesi, 3 yıldır sürdürdükleri hukuk savaşının ardından gizli bir anlaşmaya vardıklarını ve hem ailelerinin hem de şirketin geleceği için umutlu olduklarını belirtti.

HÜKÜMETİ SARSMIŞTI

Bettencourt-Mayers’in avukatı Olivier Metzner, Bettencourt’un daha önce 1 milyar Euro değerinde hediyeler verdiği 63 yaşındaki fotoğrafçı FrançoisMarie Banier’e karşı açılan suistimal davasının da, adamın 88 yaşındaki annenin mirasından çıkartılması karşılığında düşürüldüğünü açıkladı.

Fotoğrafçının avukatı Pierre CornutGentille gelişmeler konusunda konuşamayacağını söyledi ancak sosyete fotoğrafçısının Françoise Bettencourt-Mayers’e bazı sözler verdiği iddia edildi. Bettencourt ailesini sarsan “servet kavgası’’ Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin seçim kampanyasının yasadışı finansmanı ve bir bakanın “bulunduğu mevkiyi çıkarı için suiistimal ettiği’’ iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuş ve Fransız hükümetini de sarsmıştı.

Haberin Devamı

HABERTÜRK