Spor Lorik Cana veda etti

Lorik Cana veda etti

Paylaş
Lorik Cana veda etti

Galatasaray'ın Arnavut oyuncusu Lorik Cana, İtalya'nın Lazio takımıyla anlaşmaya vardı

Menajeri Ceylan Çalışkan ile İtalya’ya giden Cana, Atatürk Havalimanı’nda NTV Spor televizyonunun canlı yayınına katılırken, transferiyle ilgili bilgiler verdi.

Galatasaray’da geçirdiği 1 sezonda sergilediği performanstan memnun olduğunu anlatan Cana, "Beni Lazio’da yeni bir mücadele bekliyor. Yeni bir takıma gidiyorum. Geçen sezon iyi bir performans sergiledim, inşallah yeni sezonda da bu olur. Babamla, menajerimle ve Lazio yetkilileri ile görüştüm. Lazio’ya transferimde hem fikir olduk ve gitmeye karar verdim" dedi.

"GALATASARAY DÜNYADAKİ EN BÜYÜK KULÜPLERDEN BİRİ"

Sarı-kırmızılı ekipte forma giymekten dolayı büyük gurur yaşadığını ve kendisinin bir Galatasaray taraftarı olduğunu aktaran Cana, "Bazen zor zamanlar geçirdim ama Türkiye’yi çok sevdim.

Galatasaray’ı desteklemeye devam edeceğim. Dünyadaki en iyi kulüplerden biri olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden Galatasaray’da oynadım. Oynamaktan gurur duydum ama sezon istediğimiz gibi geçmedi. Maksimum enerjimi sahaya yansıtmaya çalıştım. Galatasaray’dan ayrılırken, burada bulunduğum günler için pişmanlık duymuyorum" diye konuştu.

Lorik Cana, Galatasaray’ın başarı beklentisi çok yüksek bir ekip olduğunu ve bu beklenti karşılanamadığında da büyük hayal kırıklığı yaşandığını söyleyerek, "Galatasaray’da herkese teşekkür ediyorum. Burada çok iyi vakit geçirdim. Futbolda kötü bir sezon oldu ama futbol dışında benim için çok eğlenceli ve güzel bir dönemdi" ifadelerini kullandı.

Cana ayrıca, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Galatasaray’ın başarılı olacağını düşündüğünü de vurgulayarak, "Takım zor bir sezondan çıktı. İnanıyorum ki Fatih Terim yönetiminde yine yukarılara çıkacaklardır. Kendisine çok güveniyorum" dedi

ÇALIŞKAN: TRANSFER DAHA ÖNCE BİTEBİLİRDİ

Lorik Cana’nın menajeri Ceylan Çalışkan, Lazio’dan Uruguaylı file bekçisi Muslera’nın takası konusu olmasaydı bu transferin daha önce bitebileceğini öne sürerek, İtalyan ekibinin çok önceden oyuncusuna talip olduğunu vurguladı.

"DEVRE ARASINDA TEKLİFLER GELDİ"

Lazio’nun ve birkaç İngiliz ekibinin devre arasından itibaren Cana ile ilgilendiğini ancak transferin devre arasında gerçekleşmediğini ifade eden Çalışkan, "Lazio’nun ısrarlı isteği vardı. Sonra kaleci Muslera ile takas olayı oldu.

Bu konu olmasaydı çoktan imza gerçekleşirdi. Çünkü Muslera takası gündeme gelmeden görüşmüştük. Lazio, Galatasaray’ın Sunderland’e ödediği parayı verip, Cana’yı almak istediğini bildirmişti. Sonuçta şimdi oldu" şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı