Spor Los Angeles Galaxy galibiyetle başladı

Los Angeles Galaxy galibiyetle başladı

Paylaş
Los Angeles Galaxy galibiyetle başladı

Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinin katılacağı hazırlık turnuvası Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda ABD ekibi Los Angeles Galaxy, Meksika temsilcisi Club America'yı 2-1 yendi.

Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinin yer alacağı 2015 Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nın ilk maçında ABD’nin Los Angeles Galaxy takımı, Meksika’nın Club America ekibini 2-1 mağlup etti.

Uluslararası Şampiyonlar Kupası Kuzey Amerika’nın açılış maçında, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Carson kentinde bulunan StubHub Center’da Los Angeles Galaxy ile Club America karşılaştı.

Club America’da 7. dakikada Carlos Quintero’nun, Los Angeles Galaxy’de 45. dakikada Robbie Keane’in golleriyle ilk yarı 1-1 sona erdi. İngiliz futbolcu Steven Gerrard’ın Liverpool’dan ayrıldıktan sonra ilk kez forma giydiği Los Angeles Galaxy, Alan Gordon’ın 79. dakikada kaydettiği golle maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Bu yıl formatında değişikliğe gidilen Uluslararası Şampiyonlar Kupası, Kuzey Amerika, Çin ve Avustralya olmak üzere 3 farklı turnuva olarak düzenlenecek.

Turnuvanın Kuzey Amerika ayağında, Los Angeles Galaxy ve Club America’nın yanı sıra İspanya’dan Barcelona, İngiltere’den Chelsea ve Manchester United, İtalya’dan Fiorentina, Fransa’dan Paris Saint-Germain, Portekiz’den Porto, ABD’den San Jose Earthquakes ve New York Red Bulls olmak üzere 10 takım mücadele edecek.

Çin’de gerçekleştirilecek turnuvada, İtalya’dan Inter ve Milan ile İspanya’dan Real Madrid yer alacak.

Turnuvanın Avustralya etabında ise Real Madrid ile İngiltere’den Manchester City ve İtalya’dan Roma boy gösterecek.

İlk kez 2013’te düzenlenen ve Real Madrid’in kazandığı organizasyonda, geçen yıl ise Manchester United kupayı müzesine götürmüştü.

AA

Haberin Devamı