Eğitim - Kariyer Lösemili çocuklar için saçlarını bağışladılar

Lösemili çocuklar için saçlarını bağışladılar

Paylaş
Lösemili çocuklar için saçlarını bağışladılar

Afyonkarahisar'da bir okulda tarih öğretmenliği yapan Çiğdem Akan ve öğrencileri, lösemili çocuklara peruk yapılması için saçlarını bağışladı. Öğretmen Çiğdem Akan, "Saç bağışı bu hastalıkta çok önemli ve uzun bir süreç. Biz bir mutluluk yaratmak istedik. İnşallah bunu başaracağız" dedi

Afyonkarahisar’daki bir okulda tarih öğretmenliği yapan Çiğdem Akan, kanser tedavisi sonucu saçsız kalan çocuk hastalar için saçlarını bağışlama kararı aldı. Çiğdem Akan uzattığı saçlarını kestirip peruk yaptırıp bağışlarken bunu gören 6 öğrenci de öğretmenlerini örnek alarak saçlarını bağışladı.

Haberin Devamı

Saçlarının 30 santimlik bölümünü kuaförde kestiren öğrenciler, bunları da Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Onkoloji Hastanesi’ne kargo aracılığıyla gönderdi. Saçlar burada peruk haline getirilerek kanser tedavisi gören çocuk hastalara verilecek.

’YÜZLERİNDE GÜLÜMSEME YARATMAK İSTEDİK'

Öğretmen Çiğdem Akan, kanser hastası çocukların yüzünü güldürmek için saçlarını uzatarak bağışladığını söyledi. Çiğdem Akan, "Çağımızın hastalığı kanser. Yakın çevremdeki insanların yaşadığı bu hastalık nedeniyle böyle bir düşünce oluştu. Hastalığın tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar, kemoterapi, saçların dökülmesine neden oluyor. Saç dökülmesi manevi sıkıntılara yol açabiliyor. Bununla ilgili bazı sosyal projelerin varlığını keşfettim. Boya gibi yapay ilaçların kullanılmadığı orijinal saçlardan peruk yapıldığını öğrendim. Ben de böyle bir projeyi başlatmak istedim. Öncelikle kendi saçlarımı kestirip öğrencilerime gösterdim, anlattım projeyi. Onlar da bana destek oldu. Birçok öğrencimiz saçlarını kestirdi. Biz de lösemili çocuklara peruk olması, onların yüzünde gülümseme yaratmak için böyle bir proje yaptık" dedi.

Haberin Devamı

GAZİANTEP’E GÖNDERDİLER

Kesilen saçların Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara gönderildiğini aktaran Çiğdem Akan, saçların hastanede çocuklara eğitim veren öğretmen Nesibe Gerek tarafından alınacağını anlattı.

Çiğdem Akan, "Haberlerde gördüm. Nesibe Hanım, Onkoloji Hastanesi’nde çocuklara sınıf öğretmeni olarak eğitim veriyor. Öncelikle kendisiyle iletişim kurdum. Saçlarımı bağışlamak istediğimi ve çocuklara peruk yaptırmak istediğimizi söyledik ve bağlantı kurduk. Bunun için de saçlarımızın en az 30 santim olması gerekiyordu. O yüzden uzatmaya başladığımda 'Neden uzatıyorsun? Artık saçlarını kestirsen' gibi tepkiler aldım ama bağışlamak istediğimi söyleyince ve öğrencilerime bunu anlatınca tepkiler çok iyiydi. Herkes destek olmak istedi, hatta benimle birlikte uzatanlar ve kestirmek isteyenler oldu. Saç bağışı bu hastalıkta çok önemli ve uzun bir süreç. Biz bir mutluluk yaratmak istedik. İnşallah bunu başaracağız öğrencilerimle birlikte" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ÖĞRETMENİM FİKRİMİ DEĞİŞTİRDİ'

11’inci sınıf öğrencisi Şeydanur Koçer, saçlarını kesme gibi bir fikri olmadığını fakat öğretmeniyle görüştükten sonra fikrini değiştirdiğini söyledi. Koçer, "Bu proje içime sindi ve hemen kestirdim. Saçlarımın gideceği yer çok güzel bir yer. Birilerinin mutluluğuna sebep olacaksam çok güzel bir şey bu" dedi.

'BAŞKA ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN'

12’nci sınıf öğrencisi Beyza Görgülü, annesine bir ay önce kanser tanısı konulduğunu anlatarak annesiyle birlikte 1 ay hastanede yattığını kaydetti. Görgülü, "Annem hastanede ilaç tedavisi gördü. O yüzden annemin saçları döküldü ve kestik. Bu duruma hassas olduğum için saçlarımı kestirdim. Başka çocuklar mutlu olsun diye kestirdim" diye konuştu.

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)