Dünya Mega Millions'ta rekor ikramiye tek kişiye gitti! Tam 1.6 milyar dolar

Mega Millions'ta rekor ikramiye tek kişiye gitti! Tam 1.6 milyar dolar

Paylaş
Mega Millions'ta rekor ikramiye tek kişiye gitti! Tam 1.6 milyar dolar

ABD'de haftalardır devreden Mega Millions adlı loto oyununu tek bir kişi kazandı. Kazanan 1.6 milyar dolarlık rekor ikramiyenin sahibi oldu

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

ABD'de Mega Millions isimli loto oyunu, haftalar boyunca devredince büyük ödül 1.6 milyar dolara kadar tırmanmıştı. Dün akşam yapılan çekiliş sonucunda loto, 2 dolarlık kupon satın alan tek bir kişiye çıktı.

İlk 5 talihli numara 5, 28, 62, 65, 70 olurken, Mega Ball (Mega Top) numarası ise '5' olarak açıklandı. ABD genelinde, ilk 5 numara 36 bilete isabet etti. Bunlar ikincilik ikramiyesini kazandı. İlk 5 numarayı ve Mega Top olarak da 5'i bilen ise tek kişi çıktı.

TEK SEFERDE İSTERSE 913.7 MİLYON DOLAR ALACAK

Büyük ikramiyeyi kazanan kişi paranın tamamını tek seferde almak isterse net 913.7 milyon doların sahibi olacak.

Türkiye'de çekilen Süper Loto ve Sayısal Loto benzeri bir şans oyunu olan Mega Millions'ta geçen cuma günü yapılan çekilişte 280 milyon bilet satılmasına rağmen, 7, 15, 23, 53, 65 ve 70'ten oluşan şanslı numaraları kimse bilemeyince 1 milyar dolarlık büyük ödül devretmişti.

Haberin Devamı

REKOR İKRAMİYE

1.6 milyar dolara tırmanan büyük ödül, ABD tarihinin en yüksek ödül tutarı oldu. Daha önce rekor 1.56 milyar dolarla Ocak 2016'da çekilen Powerball'a aitti.

TEMMUZDAN BU YANA DEVREDİYORDU

Temmuz ayından bu yana devreden Mega Millions çekilişi son olarak Temmuz ayında California'da 11 kişilik bir ofis çalışanları grubuna çıkmıştı. Talihli grup toplam 543 milyon dolar kazanmıştı.