Spor Löw: En güçlü rakibimiz Türkiye

Löw: En güçlü rakibimiz Türkiye

Paylaş
Löw: En güçlü rakibimiz Türkiye

Sahasında Türkiye ile karşılaşacak Almanya'da, teknik direktör Joachim Löw, ay-yıldızlı ekibin gruptaki en güçlü rakipleri olduğunu söyledi

İki ülke arasında yarın oynanacak maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Löw, Türk misafirlere Almanca hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı.

"ARDA TÜRKİYE İÇİN ACI BİR KAYIP"

Türk Milli Takımı’ndan sakatlığı nedeniyle çıkartılan Arda Turan ile ilgili bir soruya Löw, şu cevabı verdi: "Türkiye için acı bir kayıp. Arda benim için kendi takımında ve mili takımda üstün performans gösteren bir oyuncu.

Galatasaray’da da iyi oynadığını statta gördüm. Türklerin atakta birçok seçeneği var. Nuri Şahin var, Dortmun’da iyi oynuyor. Arda’nın pozisyonunda oynayacak oyuncular var. Diğer oyuncuların da güçlü yanları var. Türklerin zayıf olduğunu söylemememiz gerekir."

"EKSİKLERİMİZ SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEYECEK"

Almanya’daki eksikliklerin temelde bir şey değiştirmeyeceğini ifade eden Löw, "Oyuncu eksiklikleri sistem ve temel taktikleri değiştirmeyecek.

Önemli olan taktiği nasıl uyguladığımız. Sistem önemli olmayacak. Futbolda tek bir etken yoktur. Futbolda birçok unsurun biraraya gelmesi lazım" dedi.

"SON MAÇIMIZDA TÜRKLER DAHA İYİ OYNADI"

Türkiye’nin, Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi olduğunu düşündüğünü bildiren Alman teknik adam, şöyle devam etti: "Avrupa Şampiyonası’ndaki maçta Türkler dahi iyi oynadı diyebilirim.

Hiddink ile daha güçlü olduklarını düşünüyorum. Çok iyi oyunculara sahipler. Karşı kalede çok hızlılar. Hızlı ve direkt oynayan bir ekip. 6 puan elde etmiş bir takım.

Statta 35-40 bin taraftar olursa, futbolcuların da motivasyonu artmış olacak. Bizim de iyi bir performans göstermemiz gerekiyor. Türkiye, Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi."

"FİNAL MAÇI DEĞİL"

Joachim Löw, Türkiye ile yapacakları maçın grupta herşeye karar verecek bir maç olmadığını savunarak, "Böyle maçlar önemli maçlardır. Geçen yıl Rusya’ya karşı oynadığımızda da onların kaliteli olduğunu söylemiştik.

Final maçı değil. Gruptaki 3. maçımız. Belçika grupta tartının konumunu değiştirebilecek bir takım olabilir. Almanya-Türkiye maçı grupta herşeye karar verecek bir maç değildir" değerlendirmesini yaptı.

Basın toplantısına katılan Tunus asıllı Alman futbolcu Sami Khedira da Türkiye karşılaşmasını kazanmak istediklerini söyledi.

Khedira, Mesut Özil’in Türkiye maçı öncesinde desteğe ihtiyacı var mı? şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi: "Son aylarda Mesut’u daha iyi tanıyabildim.

Olgun bir izlenim bıraktı. Sürekli odakta. Övgü alıyor, yanlış yaptığında da yargılanıyor. Özel olarak görüşüyorum. Kendisi için önemli bir oyun. Sadece maça konsantre olacak. Çok rahat bir maç çıkartacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı