Gündem Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili gözaltı

Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili gözaltı

Paylaş
Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili gözaltı

Lübnan'da bir kişi Türk Hava Yolları pilotlarını kaçıran saldırganlarla ilgisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı

Lübnan'da Suriye'nin Azaz kentinde esir tutulan hacılardan birinin akrabası olduğu bildirilen Muhammed Salih isimli kişi THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın kaçırılması olayıyla ilgili olarak gözaltına alındı.

Lübnan kanalı Future TV, "İstibarat Dairesi iki Türk'ü kaçıranların tamamını tespit etti ve operasyona katıldığı şüphesiyle Muhammed Salih'i gözaltına aldı" dedi.

El Cedid televizyonunun haberinde de Salih'in "Türkleri kaçıranlarla bağlantısı olduğunu kanıtlayan telefon görüşmelerinin dinlenmesinin ardından" gözaltına alındığı belirtildi.

TAMAMI TESPİT EDİLDİ

Lübnan kanalı Future TV, "İstibarat Teşkilatı iki Türk'ü kaçıranların tamamını tespit etti ve operasyona katıldığı şüphesiyle Muhammed Salih'i gözaltına aldı" dedi.

El Cedid televizyonunun haberinde de Salih'in "Türkleri kaçıranlarla bağlantısı olduğunu kanıtlayan telefon görüşmelerinin dinlenmesinin ardından" gözaltına alındığı belirtildi.

Haberde ayrıca "Azaz'da tutulan Lübnanlıların aileleri güvenlik görevlilerine Salih'in serbest bırakılması için bir saat mühlet verdi. Salih serbest bırakılmazsa Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na giden yolu kapatacaklarını duyurdular" denildi.

Ancak bir başka akraba Edhem Sgeyb Lübnan'ın Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada yolu kapatmayacaklarını bunun yerine İstihbarat Teşkilatı'nın önünde bir oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

"TÜM NAMUSLULARI GÖZALTINA ALSINLAR"

Lübnanlı rehinelerin durumunu takip etmekle görevli Şeyh Abbas Sgeyb de Salih'in dün akşam 18.00-19.00 saatleri arasında ailesiyle birlikte arabasında seyahat ederken gözaltına alındığını belirterek, "Salih neden gözaltına alındı? Tutulmasının yasal dayanağı nedir? Eğer kaçırılan Türklerle ilgili telefon görüşmelerinin dinlendiği söyleniyorsa o zaman Lübnan'daki tüm namuslu vatandaşları gözaltına almaları gerekir" dedi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Suriye yönetiminin tutukladığı 127 kadının salıverilmesi karşılığında iki Lübnanlı esiri serbest bırakabileceğini duyuran Kuzey Fırtınası Tugayı da Lübnan'ın LBCI kanalına Azaz esirleri konusunda söz hakkı sahibi tek mercinin kendileri olduğunu ifade etti.

PATRIK ER RAHİ: TÜRK PİLOTLARI BIRAKIN

Lübnan’da kaçırılan THY’nin 2 pilotunu kurtarma çalışmaları sürerken olduğunu Antakya ve Tüm Doğu Maruni Patriği Kardinal Mar Bechara Boutros er- Rahi olayı kınadı. Patrik Kardinal Boutros er- Rahi, THY Kaptan pilot Murat Akpınar ve ikinci pilot Murat Ağca&nın en kısa sürede bırakılmasını istedi.

Lübnan’daki MTV kanalının haberine göre, Beyrut’ta yönettiği ayinde konuşan Antakya ve Tüm Doğu Maruni Patriği Kardinal Mar Bechara Boutros er- Rahi, adam kaçırma olaylarına değindi. İki Türk pilotun kaçırıldığını hatırlatan Kardinal Mar Bechara Boutros er-Rahi, bunun utanç verici olduğunu ve Lübnan’a büyük zarar verdiğini söyledi. Kardinal Mar Bechara Boutros, Lübnan’da devlet yetkililerinin önlemlerini arttırmasını, ülkede güvenliğin tam olarak sağlanmasını, farklı din ve kültürdeki herkesin can ve mal güvenliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Kardinal Boutros er-Rahi, kısa süre önce Suriye’de de rahip ve din adamlarının kaçırıldığını hatırlatırken, hiçbir sonuç vermeyecek, utanç verici bu tip eylemlerin hiç kimse ve gruba yarar getirmeyeceğini anlattı.

DHA

2