Spor Lucas Neill'dan al müjdeyi

Lucas Neill'dan al müjdeyi

Paylaş
Lucas Neill'dan al müjdeyi

Galatasaray'ın Avustralyalı oyuncusu Lucas Neill, vatandaşı Kewell'ın haftaya takımla birlikte olacağını söyledi

Galatasaray'ın Avustralyalı oyuncularından Lucas Neill ülkesinin medyasına samimi ve özel açıklamalar yaptı.

Neill, 2010 Dünya Kupası öncesi vatandaşı Herry Kewel ile aynı takımda oynamaktan ve Güney Afrika'ya beraber hazırlanmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Neilll, Kewel'ın 1 hafta içinde de takıma döneceğini belirterek Galatasraylılara müjdeyi verirken, "O'nun gülen yüzünü görmek çok güzel ben bu yüzü Everton'daki arkadaşım Tim Cahil'e benzetiyorum" dedi.

Kewel'ın kariyerindeki en güzel günlerini İstanbul'da yaşadığını söyeleyen Neill "O gerçekten muhteşem biri. Tam bir profesyonel. Büyük kariyeri var. Her zaman kazanmak ister. Ben de kendimi ona benzetiyorum" ifadelerini kullandı.

"RİJKAARD SAYESİNDE GELDİM"

Avustralyalı yıldız Galatasaray'ın bonservis bedeli olarak Everton'a 1.5 milyon dolar ödediğini ifade ederek, transferi hakkında bilgi verdi. Eylül 2009'da kendisine ilk teklif gelmesinin ardından devre arasında yeniden aynı teklifle karşılaşmasını kendisini çok şaşırttığını ifade eden milli oyuncu, Galatasaraylı yöneticilerin ısrarı ve Frank Rijkaard'ın takımın başında olmasının kendisini fazlasıyla ikna ettiğini belirtti.

"GALATASARAY TARAFTARI, NÜFUSUMUZDAN FAZLA"

15 yılını ingiltere'de Premier Lig'de geçirdiğini söyleyen Lucas Neill, kariyerinin zirvesinde Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu söylerken "Türkiye'deki 27 milyon Galatasaray taraftarının Avusturalya nüfusundan bile fazla olduğunu belirterek ilginç bir ifadeler kullandı.

Galatasaray'in sisteminin Hollanda futbol sistemi ve Avustralya milli takımı sistemine benzediğinin de altını çizen Lucas Neill, "Ben alışık olduğum bu sistemi çok beğeniyorum. Ayrıca çok güçlü bir kadromuz var ve iyi top oynuyoruz, Dünya kupası once benim için harika bir yer burası. Hazır bir şekilde dunya kupasına gideceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı